Kaza dün gece Türkiye Saati ile 2:00 sularında meydana geldi.

İstanbul Zeytinburnu merkezli Armador Denizcilik adlı bir Türk armatörlük firmasına ait olan Malta Bayraklı Reina 1 adlı 1991 yılı yapımı 2345 Gross Tonajlı kuru yük gemisi ile Denizciler Turizm'e ait Ankara Feribotu dün gece Saat 02:00 sularında Arnavutluk'un Durres Limanının 18 deniz mili açıklarında uluslararası sularda çarpıştı.

Çarpışmadan hemen sonra 10 kişilik Türk mürettebatı bulunan Reina 1 adlı şilep battı.

Reina 1, Karadeniz'deki Rus Limanı Novorossiysk'ten yüklemiş oladuğu buğdayı Montenegro'ya götürmekteydi. Ankara Feribotu ise Arnavutluk'un Durres limanı ile İtalya'nın Bari Limanı arasında ring seferler düzenliyordu. Feribot, gündüz limanda kalıp geceleri seyir yapıyordu.

Kazadan sonra Ankara Feribotu, 1 cesedi denizden çıkardı, 2 cesedi daha tesbit etti ancak azgın dalgalar nedeniyle cesetler alınamadı.

Reina 1 gemisinden denize düşen 2 kazazede sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan kazazedelerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Reina 1 gemisinin toplam 10 kişi olan mürettebatından 5 kişi halen kayıp.

200 yolcusu ile İtalya'nın Bari limanına gitmekte olan Ankara Feribotunda ise ölü veya yaralı olmadığı bildirildi. Feribot kaza yerinden ayrılmadı.

Deniz polisi, askeri gemiler ve helikopterler kayıpları aramaya devam ederken polis kazanın nedeniyle ilgili açıklama yapmadı.

Kazazede kazayı anlattı

Kazadan sağ kurtulan Reina 1 Gemisi kaptanı Ahmet Bal ve 2. Kaptanı Ahmet Soytürk,  Durres'te hastaneye kaldırıldı. Kazazedelerin soğuktan dolayı travma yaşadıkları ancak durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Kazadan sonra kurtarılan kazazedelerden Ahmet Soytürk, hastanede kazayı anlattı.

2. Kaptan Ahmet Soytürk şunları söyledi: "Rusya'dan gelip Karadağ'a gitmekteydik, sabah saat 07:00'de limana varacaktık. Ama gemi battı, herşey saat 01:00 sıralarında oldu. Geminin batması 2 dakika sürdü. Başka hayatta kalan görmedim. Sadece bir başka mürettebattan birini gördüğümü hatırlıyorum" Ahmet Seçik kaza anını hatırlamaya çalıştığını söyledi.

Ahmet Kaptan; "Ankara Feribotu gemimize çarptı. Bizim gemimiz küçük bir gemiydi; çarpışma olunca alarm sirenlerini açtım. Gemi bir an durdu sonra kısa sürede battı. Geminin içerisinde arkadaşlarımdan 5'ini gördüm. Gemi batarken dışarıya basınçlı hava çıktı. Her şey bir anda oldu, dilerim arkadaşlarım kurtulur. Geminin dışında 3-4 kişi olması lazım, onları bulsunlar" dedi.

Ankara Feribotunda hasar az

Kaza sonrası DenizHaber.Com'un elde ettiği bilgilere göre Ankara feribotunda hasarın az olduğu ve seyre mani bir durumunun bulunmadığı öğrenildi.

Ankara Feribotuna büyük bir olsılıkla seyre devam izni verilecek.

Kazanın nasıl olduğu konusunda DenizHaber'in denizcilik uzmanlarından aldığı görüşe göre;

Ankara Feribotu, Reina 1 gemisine sancak tarafından ve yaşam mahallinin hemen dibinden bindirmiş.

Buna göre kazadan önce Reina 1'in Ankara Feribotunu sancağında görüyor olması gerekiyor.

Gemilerin geliş-gidiş rotaları da bunu doğruluyor.

15 Ekim günü İstanbul Boğazından geçmiş

DrnizHaber.Com muhabirlerinin ulaştığı bilgiye göre Reina-1 gemisi 15 Ekim Cumartesi günü akşam saatlerinde İstanbul Boğazından geçerek Marmara'ya çıkmış. Ahırkapı Demiryerinde kısa bir süre bekleyen gemi daha sonra Çanakkale Boğazına doğru yoluna devam etmiş.

Son güncelleme: Ankara Feribotuna yola devam izni verildi

Kaza bölgesinde bulunan Ankara Feribotuna öğlen saatlerinde saat 12:26 itibariyle İtalya'nın Bari Limanı'na gitmesi için yola devam izni verildiği öğrenildi.

Kayıp mürettebatı arama çalışmalarına ise havadan ve denizden devam ediliyordu. Ancak son aldığımız bilgiye göre Saat 12:12 itibariyle arama çalışmaları durduruldu.

M/F Ankara Şirket Avukatının açıklaması

"Ankara" gemisinin bağlı bulunduğuDeniz Line şirketi avukatı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Müvekkilimizin donatanı bulunduğu Ankara adlı yolcu gemisi 20.11.2011 tarihinde 189 yolcu ve 21 kamyon, 6 trailer, 2 minibüs, bir otobüs ve 30 otomobil ile birlikte Arnavutluk Durres limanından İtalya Bari Limanına ulaşmak üzere seyre başladıktan yaklaşık 2 saat sonra Reina-1 adlı gemi ile çatışmıştır. Olayı takiben karşı geminin mürettebatından iki kişi gemimiz tarafından kurtarılmış olup, halen kayıp personeli arama çalışmaları devam etmektedir. Bu sırada maalesef 3 personelin cansız bedenleri bulunmuş olup, geriye kalan 5 personelden henüz haber alınmamıştır" denildi.

DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI'NDAN AÇIKLAMA:

Denizcilik Müsteşarlığı, Adriyatik Denizi'nde dün gece Türk bayraklı Ankara feribotu ile Türk şirketine ait bir yük gemisinin çarpışması sonucu meydana gelen kaza sonrasında arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiğini duyurdu.

Denizcilik Müsteşarlığı, kazanın dün gece yerel saatle 02.00 sularında Arnavutluk'un Durres Limanı'nın 22 mil açıklarında meydana geldiğini bildirdi.

Müsteşarlık açıklamasında, "Durres (Arnavutluk) ile Bari (İtalya) arasında düzenli sefer yapan Türk bayraklı Ankara feribotu ile Novorosisk (Rusya) ile Bar (Karadağ) arasında sefer yapan 3100 ton alüminyum yüklü, sahibi ve personelinin tamamı Türk olan Malta bayraklı Reina-1 isimli gemi çarpışmıştır" denildi.

Denizcilik Müsteşarlığı'nın açıklamasında "Arama kurtarma faaliyetlerine 1 helikopter, 4 bot ve 2 gemi ile devam edilmektedir. Ankara feribotu ile irtibata geçilmiş olup, gemide hasar olduğu, feribotun da kurtarma faaliyetlerine katıldığı bilgisi alınmıştır" denildi.

DURRES VALİSİ: ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Yabancı uzmanların da aralarında bulunduğu bilirkişi heyeti, kazanın nasıl meydana geldiği konusunda teknik rapor hazırlamak için kaza bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Durres Valisi Genc Alizoti, arama kurtarma çalışmalarının havadan ve denizden yoğun şekilde devam ettiğini söyledi. Batan Reina 1 gemisinin kayıp 5 personelinden sadece birinin cesedine ulaşıldığını kaydeden Alzoti, "Gerçek bir trajedi yaşandı. Kayıp Türk denizcilerin hayatlarından endişeliyiz" diye konuştu.

Kazadan yaralı olarak kurtulan iki Türk denizcinin Durres devlet hastanesinde tedavileri sürüyor. Denizcilerin ağır psikolojik travma geçirdiği bildirildi.

Reina 1'in en son görüldüğü mevki

 

 

Editör: TE Bilişim