Riva Küpelitaş burnu önlerinde kum çıkartıp yüklemekte olan 70 metre uzunluğu olan Türk Bayraklı "Anafarta" adlı koster kepçenin takılması sonucu su alarak batmaya başladı.

Gemi kaptanı telsizle İstanbul Gemi Trafik Himetleri Müdürlüğünden yardım istedi. Kaza yerine Kıyem-1 ve KEGM 9 hızlı tahlisiye botları ile Söndüren-4 Römorkörü sevkedildi.

Ayrıca KEGM'nin Yom Burnunda bulunan  Mehmet Genç Kara Tahlisiye İstasyonundan da gemiye müdahale etmek üzere hazırlıklar yapıldı.

11 kişilik mürettabatın şu sıralarda kurtarılmakta oldukları bildirildi.

Geminin Küpelitaş Burnu yakınlarında denizden kum yüklemekte olduğu ancak kumu yükleyen kepçenin geniye çarpmasıyla gemide hasar oluştuğu ve geminin su almaya başladığı haber veriliyor. Batmakta olan gemi kaptan tarafından burun yakınında karaya oturtuldu.  

GÜNCELLEME 17:58

Gemide 12 değil 11 kişilik mürettebat bulkunduğu anlaşıldı. Şu an itibariyle 11 Mürerttebatın 8'i  kurtarılarak Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait KEGK-9 botuna alındı. Kazazedeler İstanbul'a tranfer ediliyor. Sağlık durumları iyi. Gemi Kaptanı, Başmühendis ve 2. Kaptan gemiden ayrılmadı. Bu kişiler gemide armatör talimatı bekliyor.

İşte geminin karaya oturduğu yer (Yeşil ok ile işaretli) 

 

 

Gemi Detayları

Gemi Tipi: Cargo
Yapım Yılı: 1967
Boy x Genişlik: 70 m X 9 m
Gross Tonnage: 954, Detveyt: 1607 t
Kaydedilen Hız (En Çok / Ortalama): 8.6 / 7.3 knots
Bayrak: Turkey [TR] 
Çağrı İşareti: TCAP8

IMO: 6720066, MMSI: 271002365 

 

Editör: TE Bilişim