Alıkonan Gemide Filika Faciası

Almanya’nın Emden limanından Türkiye’ye kereste yüküyle hareket ettikten sonra makine arızası nedeniyle römorkörlerle Emden limanına geri götürülen ve burada bilahare yapılan liman devleti kontrollerinde alıkonan Rus gemisi M/VForest 1 de facia yaşandı.  

77 Metre boyundaki gemi 2 haftadan beri liman devleti kontrollerinde tesbit edilen eksiklerini tamamlayabilmesi için limanda alıkonmaktaydı.

16 Mayıs günü gemide gerçekleştirilen filika talimi esnasında, gemi mürettebatından 7 kişi filikaya binerek filika denize indirilmek istendi. Ancak henüz mataforalar denize doğru açılmadan filika halatları koparak filika önce güverteye çarptı daha sonra da  7 metre yükseklikten denize düştü.

Filikanın içerisinde bulunan 7 mürettebattan 4’ü filika güverteye çarptıktan sonra denize düşmeden önce filikadan çıkarak kurtulmayı başardı. Ancak güverte zabiti ve makine zabiti ile tayfalardan birisi filikadan kaçmayı başaramadı. Filikada kalanlardan 2’si filikayla birlikte suya gömülürken tayfa son anda çıkmayı başardı.

Denize düşen ve batan filikada mahsur kalan 2 kişinin cesetleri  45 dakika sonra  14 metre derinlikteki sudan çıkartılabildi.

DenizHaber.Com

 

Editör: TE Bilişim