Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki limanda batan gemi hakkında Çelebi Bandırma Limanı Genel Müdürü Mehmet Akif Ersoy açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti bandıralı 77 metre boyunda ve 13 metre eninde, 1998 groston ağırlığındaki Ali Ağa gemisinin batmasıyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Çelebi Bandırma Limanı Genel Müdürü Mehmet Akif Ersoy gemideki yüke ilişkin bilgiler de paylaştı. Geminin ambar içinde 78 adet 20'lik konteyner, güvertesinde ise 15 adet 20'lik konteyner bulunduğunu belirten Ersoy, olayın meydana geliş şekli hakkında da bilgiler paylaştı. Ersoy, "15X20'lik boş konteynerin tahliyesinden sonra, Etimaden firmasına ait bigbaglerde ortalama her bir konteynerde 26 ton civarında yüklü Etibor yükünün yüklenmiş olduğu konteynerlerin, gemi işleticisinin hazırlayarak limanımıza göndermiş olduğu EDI dosyasındaki yükleme planına göre, gemi yükleme operasyonu başlamış, 78x20'lik dolu konteyner gemi ambar içine yüklenerek gemi ambar içi tamamen doldurulmuş ve akabinde gemi ambar kapakları gemiciler tarafından kapatılarak gemi ambar üzerine yine yükleme planına göre 15x20'lik dolu konteyner yüklenmiştir" dedi.

Çelebi Bandırma Limanı Genel Müdürü Mehmet Akif Ersoy, "15. Dolu konteyner ambar üzerine yerleştikten sonra gemi sancak tarafına yatmaya başlamış, bunun üzerine liman Romörkörleri ile sancak tarafından destek olmak ve geminin yatışını önleme çalışması yapmak üzere gidilirken, geminin baş ve kıç halatlarının kopmasıyla gemi düzeltme operasyonu yapılamamış ve gemi, iskele kısmı su üstünde kalacak şekilde sancak tarafından denize batmıştır. Gemi yan yattığı sırada personel tahliyesi esnasında hafif yaralanan 3 kişi (1 gemi personeli ve 2 liman personeli) hastaneye gönderilmiş, ayakta tedavisi yapılarak hastaneden tahliyeleri yapılmıştır. Çevre ve deniz kirliliği ile ilgili gereken tüm tedbirler alınmış olup deniz kirliliği konusunda yetkilendirilmiş uzman firma çalışmalara başlamıştır. Limanımızda diğer rıhtımlarda operasyonlar devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim