ABD ve Japon Gemileri Çarpıştı: 7 Kişi Kayıp

ABD donanmalarına ait olan USS Fitzgerald isimli savaş gemisi Japonya açıklarında bir yük gemisi ile çarpıştı. ABD donanmasında yer alan 7 kişi kaybolurken, geminin su aldığı bölümler olduğu bildirildi.

ABD donanmalarına ait olan USS Fitzgerald isimli savaş gemisi Japonya açıklarında bir yük gemisi ile çarpıştı.ABD donanmasında yer alan 7 kişi kaybolurken, geminin su aldığı bölümler olduğu bildirildi. ABD’nin USS Fitzgerald adlı savaş gemisi, Japonya’nın Yokosuka kentinin 56 mil ötesinde bir yük gemisiyle çarpışma yaşadı. Çarpışma büyük bir ses getirirken yaralılar ve mürettebatlarda kayıplar olduğu bildiriliyor.

ABD donanmasından 7 mürettebat alınan bilgilere göre kayıp, gemi içerisinde yaralıların olduğu haberi geliyor. ABD’ye ait USS Fitzgerald gemisinin bazı bölümlerinde açılan yarıkların gemi içerisine su sızdırdığı belirtildi. Sabah saatlerinde yaşanan çarpışmada yaralanan mürettebat ekiplerini helikopterle hastanelere götürüldüğü bildiriliyor. ABD - Japonya Olayın yaşandığı çevrede ve gemi içerisinde patlamalara olmasını göz önünde bulunduran ekipler güvenlik önlemlerini aldıkları belirtildi.

Fitzgerald gemisini sahile çekmek için çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz senenin şubat ayında üzerinde büyük bir çalışma yapılarak 21 milyon dolarlık güçlendirme ve bakım çalışması geçiren USS Fitzgerald, Asya-Pasifik bölgesinin güvenliğinin sağlamak amacıyla Japon donanması ile görev yapıyordu.

Yaşanan olayda yaralanan gemi çalışanları helikopterle bölgeye en yakın hastanelere kaldırıldı. Fitzgerald gemisinin büyük hasar aldığı belirtilirken ekipler gemiyi sahile getirmek için büyük çaba sarf ettiği belirtildi. Japonya ve ABD arasında yer alan bölgede yaşanan kazada çarpışan gemiler bölgenin güvenliğini sağlamak amacı ile çalışıyorlardı.

Bu çarpışmanın ardından büyük paraların harcandığı gemiler zarar gördü ve kurtarma işlemleri devam ediyor.

Editör: TE Bilişim