Menderes ilçesi Baradan mevkisinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden ve aralarında bebek, çocuk ve kadınların da bulunduğu 62 kişiden 60'ının kimlikleri, yakınları tarafından teşhis edildi. Suriye Kürt Ulusal Konseyi İstanbul Temsilcisi Behzad İbrahim, İzmir Adli Tıp Kurumu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk halkına ve hükümete yardımlarından ötürü teşekkürlerini sundu.
 
İzmir Valiliği ve İzmir Cumhuriyet Bassavcılığı ile görüştüklerini ifade eden İbrahim, cenazeleri teslim alabilmek için özel tabut siparişi verildiğini, aksilikler yaşanmasına karşın yarın sabah erken saatlerde cenazeleri teslim almayı umduklarını söyledi. Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen kaçak göçmenlerin yakınlarının, otopsilerin tamamlanmasının ardından kimlik tespitinde bulunduğunu ifade eden İbrahim, ''Cenazeler, iki kişi hariç sahiplenildi. Tabutların teslim edilmesinin ardından en geç yarın sabah cenazeleri teslim alacağız. Savcılık izin verirse kimlikleri tespit edilememiş iki kişiyi heyet olarak biz sahiplenerek götürmek istiyoruz'' dedi.
 
Menderes açıklarında 6 Eylül'de meydana gelen kazada, aralarında bebek, çocuk ve kadınların da bulunduğu 62 kişi yaşamını yitirmiş, 2'si tekne kaptanı ve yardımcısı olmak üzere 46 kişi sağ kurtarılmıştı.
Editör: TE Bilişim