BATI Karadeniz'de dün sabah saatlerinde sağanak yağış sonrası etkisini artıran ve 40 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde avlanmaya çıkamayan balıkçılar geri dönerek, balıkçı barınaklarına sığındı.

Fırtına nedeniyle denizdeki dalga boyu 5 metreye ulaştı. Bu sırada balıkçı barınağında bulunan 4 tekne, fırtına ve dalgaların etkisiyle sulara gömüldü. Balıkçılar, barınağın karayele açık olması nedeniyle teknelerin her zaman batma tehlikesi altında olduğunu belirterek, her yıl aynı manzara ile karşılaştıklarını söylediler.

Liman ağzına set yapılmasını isteyen balıkçılar, diğer teknelerin de zarar görmesini engellemek için tedbir aldı. Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde Uno Gemi Sanayi Mevkii’nde derinleştirme çalışmalarında kullanılan gemi battı, görevliler kurtarıldı.

Ereğli'ye bağlı Gülüç Beldesi'nde iskeleye demirli Hollanda Antıqba Bandıralı 6 bin 250 grostonluk "Gracechurch Harp" adlı kuru yük gemisi, bakım ve onarımı için 30 Eylül'de Çengelburnu Mevkii’ndeki Madenci Gemi Sanayii'ne ait iskeleye yanaşarak, demir attı. Ancak önceki akşam başlayan ve zaman zaman şiddetini artırarak devam eden fırtına yüzünden halatları kopan gemi karaya oturdu.

Kaynak: Hürriyet

Editör: TE Bilişim