4 Kayıp için umutlar tükeniyor

DenizHaber.Com Özel-Danimarka Deniz Kuvvetleri'ne mensup dalgıçlar bugün gemiden 3 mürettebatın cesedini çıkardılar. Geride kalan 4 mürettebatın yaşama şansı mucizelere bağlı kaldı.

Danimarka Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan bir sözcü; kayıp olan 4 kişinin arama çalışmalarına ara verildiğini, çünkü "canlı olarak bulmaları ihtimalinin bulunmadığını" bildirdi.

Kayıp müretebatın kamaralarında oldukları tahmin ediliyor

Alman ve Danimarka arama kurtarma timlerine mensup 12 dalgıcın sualtı görüşünün sıfıra yakın olduğu koşullarda gemiye çok zor dalışlar gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Danimarka'lı dalgıçlardan  Thomas Frederiksen yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada; "Bir dalgıç için daha kötüsü düşünülemez. Görüş sıfır ve herşey kaos içerisindeydi" dedi.

Geminin alabora olmadan önce nispeten iyi deniz koşullarında seyretmekte olduğu, bu yüzden kayıp personelin muhtemelen kamaralarında sıkışıp kalmış olabilecekleri tahmin ediliyor.

Geminin içerisinde kalan su girmemiş bölümlerde hayatta kalmış olabilecekleri düşünülen kayıp 8 mürettebat için Pazartesi sabahı dalgıçlar yeniden arama çalışmalarına başlamışlardı.

73 metre boyundaki geminin neden alabora olduğu konusu ise halen belirsizliğini koruyor. Danimarka'lı soruşturma kurulu başkanı Lars G. Nielsen "Geminin neden alabora olduğun u sadece tahmin edebiliriz ve bunu da yapmak istemiyoruz" dedi.

Gemi Gdynia'dan yüklemiş olduğu 2 bin ton Amonyum Klorit yükünü Fransa'ya götürmekteydi.

Rus gemisi Sormovskiy 50 tarafından gemiden sağ kurtarılan 3 mürettebat "Yük kaymasından dolayı geminin alabora olduğu" ihtimalini reddetmişlerdi.

DenizHaber.Com Özel

Editör: TE Bilişim