Tuna Nehrinde dün akşam meydana gelen akıllara durgunluk veren kazada karşısına çıkan "hortlak gemi"ye çarpan Avalon Tranquility adlı nehir tipi yolcu gemisi az kalsın batıyordu... İşte akıl almaz kazanın ayrıntıları:

Budapeşte'den hareketle Amsterdam'a giden Avalon Tranquility adlı nehir tipi yolcu gemisinde ABD, Yeni Zelanda, Avustralya ve Kanadalı turistler bulunmaktaydı. Gemi normal seyrine devam etmekte iken Winzer ve Flitsbach arasındaki bölgeye geldiğinde nehrin kenarında karaya oturmuş halde kurtarılmayı bekleyen Inovative IV adlı şilep kendiliğinden  hareket ederek yolcu gemisinin önüne çıktı.

Aniden önüne çıkan kumanda altında bulunmayan INOVATIVE IV adlı yakıt barcından kaçamayan Avalon Tranquility çarpışmaya engel olamadı.

Çarpışmadan sonra Avalon Tranquility makine dairesinden hızla su almaya başladı. Gemideki bütün yolcular can yeleklerini giymiş olarak üst güverteye çıkartıldı.

157 yolcusu ve 41 mürettebatı bulunan yolcu gmisinin kaptanı batacağını anlayınca gemiyi nehrin kıyısındaki çamur sığlığa oturttu.

Gemide bulunan yolcular aborda olan River Empress adlı gemiye aktarıldı. Kazazede yolcular Deggendorf kentinde otellere yerleştirildi.

Geminin önüne çıkan ve kazaya sebep olan Inovative IV adlı yakıt barcının önceki gün Inovative adlı nehir tankerinin yedeğinde ilerlerken tankerin karaya oturduğu, tanker kaptanının izinziz olarak gemisini kendisi kurtarmaya çalışırken yine yedek çeken Carmel adlı ayçiçeği yağı taşıyan tankeri göremediği ve Carmel ile 1600 ton benzin taşıyan Inovative adlı tankerin çarpıştığı hasar gören Carmel adlı tankerin yoluna devam etmeyi başardığı, ancak yedekten kopan ve başıboş kalan Inovative IV adlı barcın nehrin kıyısında karaya oturduğu ve barcın bugün kurtarılmasının planlandığı anlaşıldı.

Ancak gece suların yükselmesi nedeniyle karaya oturduğu yerden kendiliğinden kurtulan barcın hayalet gemi gibi Avalon Tranquility adlı yolcu gemisinin önüne çıktığı ve kazaya sebep olduğu anlaşıldı.

Editör: TE Bilişim