ZONGULDAK'TA GEMİ BATTI: 2 ÖLÜ

RUSYA'dan Çanakkale Biga'ya kömür taşıyan Panama Bandıralı yük gemisi, şiddetli fırtına nedeniyle Zonguldak'ın Ereğli İlçesi açıklarında battı. Gemideki 16 mürettebattan 12'si kurtarılırken, 2'si öldü. Kayıp olan 2 mürettebatı arama çalışmaları ise sürüyor.

Ogan Bey adlı yük gemisi, gece saat 02.30 sıralarında kıyıdan 8 mil açıkta fırtınaya yakalandı. Şiddetli rüzgar nedeniyle taşıdığı yükü kayan gemi su almaya başladı. Kısa sürede batmaya başlayan gemiye, Karadeniz Bölge Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri müdahale etti.

Havadan da bir helikopterin katıldığı kurtarma çalışmalarında gemideki 16 mürettebattan 12'si kurtarıldı. Gemi ile birlikte denize gömülen 2 mürettebatın cesetleri çıkarılırken, 2 kişi kayboldu. Botlarla karaya çıkarılan 12 mürettebat, Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, kayıp olan 2 kişiyi arama çalışmalarını sürdürüyor.

 "1-2 SAAT DENİZDE KURTARILMAYI BEKLEDİK"

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi açıklarında şiddetli fırtına nedeniyle batan 136.8 metre uzunluğundaki 5 bin 547 grostonluk 'Ogan Bey' adlı yük gemisinden kurtarılan 12 mürettebat, Ereğli Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan Hüsnü Kılıç, Zekeriya Aras, Erdal Sümer, Selçuk Öztaç, Ziya Kotan, Haluk Düşer, Cevdet Çelik ile Ukraynalı Oleksandr Kaplıçhenko, Velourçk Oleksandr, Medynslayi Ondçii, Kutsal Anatoli, Star Çhenko, ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Geminin aşçısı Cevdet Çelik, Sinop'a doğru yol alırken fırtınaya yakalandıklarını belirterek, şunları anlattı:

"Kaptanın durumu bildirdiği geminin sahibi, Ereğli Limanı'na dönmemizi istedi. Daha güvenli olduğunu düşünerek Ereğli Limanı'na giderken gemi iyice su almaya başladı. Gemideki botu denize attık. Biz de bu bota bindik. Sonra bottan geminin batmasını izledik. 4 arkadaşımız bota binemedi sanırım. Yaklaşık 1- 2 saat denizde kurtarılmayı bekledik. Ben ve 9 arkadaşım, sahil güvenlik botu tarafından, 3 arkadaşımız da SU-B adlı ticari bir gemiyle karaya çıkarıldık. Öleceğimizi sandık. Kurtulduğumuz için mutluyum."

Gemide isimleri açıklanmayan ölen mürettebattan birinin Gürcistan uyruklu, birinin de Türk olduğu bildirildi. Kayıp 2 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.

KAYIPLARDAN BİRİ TÜRK

Ereğli Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, şiddetli fırtına nedeniyle batan Ogan Bey adlı gemide 9 bin 100 ton kömür, 4 ton motorin ve 14 ton fue oil yakıtı bulunduğu bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:

"8'i Türk 16 mürettebatı bulun gemiden 12 kişi kurtarıldı, 2 kişi öldü, 2 kişi de kayıp. Kayıplardan 1'i Türk uyrukludur. Aramalara Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinatörlüğünde 2 romorkör ve 1 helikopter ile devam edilmektedir."
 

 

Editör: TE Bilişim