Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma günü Çorum’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Şehitlik Anıtı’nda düzenlenen törene Vali Necmettin Kılıç, AK Parti Çorum milletvekili Lütfiye ilksen Ceritoğlu Kurt, Garnizon Komutanı J. Alb. Fatih Üstündağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri, üst düzey askeri ve emniyet görevlilerinin yanı sıra muharip ve malul gaziler ile şehit aileleri katıldı. Şehiftlik defterini imzaladıktan sonra törene katılanlar Çorum Şehitliği’ndeki şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktılar. Şehitlik ziyareti sırasında bazı şehit aileleri gözyaşlarına hakim olamadı. Şehitlik Anıtı’ndaki programın ardından protokol üyeleri Devlet Tiyatro Salonu’ndaki programa geçti.

Burada bir konuşma yapan Vali Necmettin Kılıç, şehitliğin önemine değinerek, “Şehit annesi, şehit eşi, şehit evladı olmak çok büyük şereftir. Şehadet dünyada bıraktıklarına izzet ve şeref bırakır. Ahiret hayatında da sonsuz nimetlere davet eder. Bin yıllık Anadolu coğrafyasında kendi geçmişimizde sayamayacağımız kadar şehit vardır, hepimiz şehit torunlarıyız. Bu milletteki ruh, bu milletin gönül derinliklerindeki hayat ağacı çok farklıdır. İhtiyaç olduğu zaman açığa çıkar” şeklinde konuştu.

Yüz yıl önce olduğu gibi şimdi de düşmanların Türkiye’yi yok etmek istediğini dile getiren Kılıç, “Açığa çıkan belgelerin tamamında görülüyor ki bizi tasfiye etmek için 1. dünya harbi başlamış. Hedefte biz vardık, yok edilecektik. Şimdi olduğu gibi. Yüz sene önce de bizi yok etmek istediler, şimdide yok etmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha