Tekirdağ Limanı'nda yurt dışından getirilen ve limanda kalan kömürlerin taşınmas ıiçin uzun zamandır bir adım bekleniyordu. Denizi ve çevreyi kirleten kömürlerin taşınması için 2 yıl sonra ilk adım atıldı.

Tekirdağ Limanı'nda yurt dışından getirilen ve limanda kalan kömürlerin taşınması yılan hikayesine döndü. Denizi ve çevreyi kirleten kömürlerin taşınması için 2 yıl sonra ilk adım atıldı. İcradan ihaleye çıkan kömürler, ocak ayı içerisinde taşınacak.

LİMANDA KÖMÜR DAĞI OLUŞTU

Edinilen bilgiye göre yaklaşık 2 yıl önce bir firma tarafından Tekirdağ TDİ Limanı'na sanayide kullanılmak üzere Rusya'dan kömür getirilmişti. Gemilerle getirilen kömür liman sahasına yıkılmış ve adeta limanda kömür dağı oluşmuştu. Yine iddialara alıcı firma kömürün kalorisini az bularak kömürleri almaktan vazgeçmişti.

KÖMÜRLER LİMANDA KALDI

19 bin ton kömür alıcı firmanın kalorisi düşük olduğu gerekçesi ile almaktan vazgeçmesi ve getiren firmanın da kömürü geri götürmemesi nedeniyle yaklaşık 2 yıldır liman sahasında kaldırılmayı bekliyor. Liman sahasını kaplayan kömür nedeniyle liman sahası 2 yıldır etkin bir şekilde kullanılmıyordu.

ÇEVREYİ KİRLETTİ

Taşınması yılan hikayesine dönen ve bir türlü taşınamayan kömürler uzun süredir çevreyi tehdit ediyordu. Yağmurlarla birlikte denize akan kömür tozlarının denizi kirlettiği öne sürülmüştü. Yine rüzgarın etkisi ile çevreye yayılan kömür tozunun da vatandaşların sağlığını etkilediği iddia edilmişti. Kömürün yağmur suları ile yayılmaması için çevresine bariyerlerle önlem alınmıştı.

YANMASINDAN KORKULUYORDU

Uzun süredir kaldırılmayı bekleyen kömürün kendiliğinden yanması en büyük korkulardan biriydi. Uzmanlar daha önce buradaki kömürlerin yanabileceği endişesi ile uyarıda bulunmuştu.

BU AY İÇİNDE TAŞINACAK

Kömürü limana getiren şirket ile liman işletmesi liman bekleme ücreti konusunda icralık oldu. İcra neticesinde el konulan kömürün taşınması için somut adım atıldı. Tekirdağ 1. İcra Dairesi tarafından kömürlerin taşınması için ihaleye çıkıldı.

12 OCAKTA İHALE OLACAK

Tekirdağ 1. İcra Dairesi tarafından yaklaşık 19 bin ton kömür 12 Ocak'ta 4 milyon 140 bin 689 TL Muhammen bedelle ihaleye çıkacak. İhaleye şimdiden 4 taliplinin olduğu kaydedildi. İhaleye katılımın az olması halinde ihalenin 30 ocakta tekrarlanacağı aktarıldı. İhaleden sonra ise kömürlerin bir ay içerisinde alıcı firma tarafından taşınması amaçlanıyor. 

Editör: TE Bilişim