12.01.2016 tarihinde Kocaeli Dilovası Organize Sanayi Bölgesinde Poliport Kimya Sanayi Tesislerinde, fuel oil tankları arasında transfer yapılırken denize fuel oil kaçağının olması nedeniyle oluşan kirliliğe görevlendirilen diğer firmalar ile birlikte Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü de müdahale ediyor...

12.01.2016 tarihinde Kocaeli Dilovası Organize Sanayi Bölgesinde Poliport Kimya Sanayi Tesislerinde, fuel oil tankları arasında transfer yapılırken denize fuel oil kaçağının olması nedeniyle kirlilik oluştu.

Edinilen bilgiye göre; Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait  SEYİT ONBAŞI yakıt toplama gemisi, TAHLİSİYE III bariyer serme botu, Kıyı Emniyeti 3, Kıyı Emniyeti 6 ve KIYEM 2 hızlı tahlisiye botları olay mahalline sevk edilerek deniz kirliliğine müdahaleye başlanıldı.

Denizdeki kirliliğin temizlenmesi ile ilgili Seyit Onbaşı gemisi kirlilik tespit radarında tespit edilen kirlilikler ve İzmit Liman Başkanlığı ile Gemi Trafik Hizmetlerinden gelen bilgiler doğrultusunda, operasyonel birim daire başkanı, iki daire başkan yardımcısı ve iki uzman personel ile birlikte yetkilendirilmiş kuruluşlarla koordineli olarak, yağ emici ped ve sosislerle müdahale edildiği bildirildi.

Ayrıca Solventaş İskelesi önüne Tahlisiye III botu tarafından 200 m. bariyer serilmiştir.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selçuk SERT ve Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdür Yardımcısı Okay KILIÇ ile toplantılar yapılarak,İzmit Liman Başkanlığı ekipleri, KEGM,  ve Med Marine ve yetkilendirilmiş diğer kuruluşlar tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

17.01.2017 tarihi itibari ile kirlilik temizleme çalışmaları, İzmit Gemi Trafik Hizmetleri ve KEGM'ye  ait yakıt kirliliğine müdahale gemisi SEYİT ONBAŞI tarafından yapılan tespit ve bildirimlerine istinaden gerek SEYİT ONBAŞI gemisi gerek olay mahallinde bulunan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait KURTARMA 1 römorkörü, KIYEM 2-KEG 4 hızlı tahlisiye botları, FENER 1 ve ATA 1 botları ile aktif olarak sürdürüldü.

18.01.2017 tarihi itibari ile yakıt kirliliğine müdahale gemisi SEYİT ONBAŞI, KURTAMA 1 römorkörü, TAHLİSİYE III bariyer serme botu KIYEM 2 hızlı tahlisiye botu, FENER 1 ve ATA 1 hizmet botları tarafından Hersek, Hereke ve Harikalar Plajında tespit edilen kirliliğe müdahale çalışmaları sürdürüldü.

19.01.2017 tarihi itibari ile yakıt kirliliğine müdahale gemisi SEYİT ONBAŞI, KURTAMA 1 römorkörü, TAHLİSİYE III bariyer serme botu KIYEM 2 hızlı tahlisiye botu, FENER 1 ve ATA 1 hizmet botları tarafından Hersek, Hereke ve Harikalar Plajında tespit edilen kirliliğe müdahale çalışmaları sürdürüldü.

KEGM tarafından DenizHaber.Com'a iletilen bilgiye göre  ekipler tarafından kontamine olarak 2.550 Kg. katı atık, 28 m3 sıvı atık toplandı.

Editör: TE Bilişim