Kaptanlara: "Denizlerimizi kirletmeyin. Havadan takip ediliyorsunuz" anonsu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi,  Marmara Denizi ile İSKİ'nin içme suyu havzalarını her türlü kirlilikten korumak için havadan denetim gerçekleştiriyor. 

Kiralanan iki uçakla havanın uygun olduğu zaman dilimlerinde her sabah denizdeki araçların kaptanlarına; "Denizlerimizi kirletmeyin. Havadan takip ediliyorsunuz" anonsu yapılıyor. 
Temmuz 2018'de hizmete alınan uçaklarla Marmara ve Karadeniz sahilleri, İstanbul Boğazı'nın her iki yakası, İSKİ'nin içme suyunun sağlandığı barajların üzerinden uçuşlar yapılarak kirlenme olup olmadığı tespit ediliyor. 
Uçaklarla havadan fotoğraf ve görüntü alınarak kirlilik belgeleniyor. Bu görüntüler doğrultusunda kirliliğe neden olan kişi ve kurumlara cezai işlem uygulanıyor. Uçakların kiralandığı Temmuz 2018'den bu yana 100 saat uçuş gerçekleştirildi. 
Denetimler sırasında uyarıları dikkate almayarak denizi ve içme suyu havzalarını kirletenlere para cezası uygulanıyor. Üç ayda denizi kirlettikleri tespit edilen 56 deniz aracına 1 milyon 425 bin 999 lira para cezası kesildi. 
Başkan Uysal havadan denetim çalışmalarına katıldı 
Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığı'na seçildikten sonra "Denizlerimizin kirletilmesine müsaade etmeyeceğiz" diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, uçakla havadan denetim çalışmalarına katıldı. 
 

Editör: TE Bilişim