İzmit Körfezinde Poliport tesislerinden denize dökülen fuel oilin denize yayılması sonucu yaşanan deniz kirliliğine Kıyı Emniyeti de dahil 4 firma tarafından müdahale ediliyor. 

Bölgeden DenizHaber.Com'a ulaşan bilgilere göre Seagull,Mare,MedMarine  ve Kıyı Emniyeti ekipleri deniz araçları ve müdahale ekipleriyle bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Denizdeki fuel-oil parçalarının toplanmasına gece boyunca da devam edileceği öğrenildi. 

Kirliliğin önemli bir büyüklükte olmadığı ve kontrol altında olduğunu ifade eden yetkililer, "deniz kuşlarının öldüğü ve çevre felaketi gibi abartılı ifadeler kullanılmasını gerektirecek bir kirlilikle karşı karşıya değiliz. Denize geniş alana yayılan az miktarda fuel oil söz konusu. Poliport civarında daha yoğun. 4 firma ekipleriyle burada ve tamamen kontrol altına alındı" ifadelerini kullandılar. 

Deniz ve İç Sular Genel Müdür Yardımcısı Okay Kılıç olay yerinde

Deniz kirliliğine müdahale Deniz ve İç Sular Genel Müdürü Hızırreis Deniz tarafından görevlendirilen Genel Müdür  Yardımcısı Okay Kılıç başkanlığında yürütülüyor. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kocaeli Valiliği ile korrdineli olarak krizi yönetiyor. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü de Seyit Onbaşı adlı gemiyle hizmet veriyor.

Bölgede DEKAŞ firması ile konsorsiyum olarak Kılavuzluk ve Römorkörcülük hizmetlerini yürüten Med Marine de deniz araçları ile kirliliğe müdahaleye destek veriyor. 

Mare ve Seagull adlı kirliliğe müdahale firmaları da müdahale ediyor. 

Editör: TE Bilişim