Hatay’ın 2021 yılında gerçekleştireceği EXPO Fuarı’nın önemli mekanlarından Kırıkhan ilçesindeki Gölbaşı Gölü’nde temizlik çalışması yapıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Kırıkhan Kaymakamlığı ve Kırıkhan Belediyesi işbirliğinde, Dünya Çevre Haftası kapsamında Gölbaşı Mahallesi’ndeki Gölbaşı Gölü’nde, su altı fotoğrafçısı ve görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan ve İskenderun Teknik Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu su altı öğrencileri dalış yaparak gölü temizlediler.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz yaptığı açıklamada, "Amik Gölü’nün son gözyaşı olan Gölbaşı Gölü, yaklaşık 4 bin dönüm alanı kaplıyor. Gölbaşı Gölü’nü nasıl koruruz, nasıl bizden sonraki nesillere aktarırız, bunun farkındalığını oluşturmak için bugün buradayız. 20 tane dalgıçla beraber gölün içerisinde temizlik yapıldı, bizde sivil toplum örgütleri ile halkımızla beraber göl etrafında bir takım temizlik yaptık. Bu gölün yaşanılabilirliğini, gelecek nesillere daha temiz teslim edilmesi yönündeki çalışmalarımızı bundan sonrada devam ettireceğiz" dedi.
Kaynak: iha