Foça'da kirlilik 7 kilometreyi kapladı…

Foça ilçesi Gencerli Mahallesi'nde, denizde kaynağı belirlenemeyen ağır bir yakıt sızıntısı meydana geldi. Sızıntı nedeniyle bazı bölgelerde gözle görülür bir kirlilik oluştu. Durum ortaya çıkınca uzmanlar hemen atıktan numune aldı. Kesin sonucun 48 saat içerisinde belli olacağı ifade edilirken, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili bölgeye ekip gönderdi. Yetkililer, bölgede bir araştırma başlatırken, sızıntının bir tanker mi veya başka bir endüstriyel nedenden dolayı mı kaynaklandığı merak konusu oldu.

Bu arada çalışmaya başlayan ekipler, sızıntının rüzgarın da etkisiyle ilerlememesi için canla ve başla mücadele veriyor. Özel cihazlarla bölgeye Aliağa Liman Başkanlığı ve İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, giydiği özel kıyafetlerle yakıtı temizlemeye çalışıyor.

 Öte yandan, Sahil Güvenlik ekiplerinin de, bölgede kontrol amaçlı devriye attığı ifade edildi. Sızıntının, 6-7 kilometrelik arayla denizde yayıldığı bildirildi.

 BAŞKAN DEMİRAĞ'DAN KORKUTAN AÇIKLAMA

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da, bölgede ekiplerden bilgi aldı. Demirağ, petrolsızıntısının kaynağının tespit edilemediğini ifade ederek, "Gencerli sahilinde yoğun bir petrol sızıntısı var. Turizm bölgesi olan sahili etkiliyor. Umuyorum en kısa sürede temizleniyor. Henüz tespit edemedik ne olduğunu. Konuyu takip ediyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim