Dünyanın en büyük emisyonsuz feribotları olacaklar

ABB'nin iki HH Feribot gemisini dünyanın en büyük emisyonsuz feribotlarına dönüştürme projesi, Öresund Dry Docks'un işi yapmak üzere seçilmesinin ardından hız kazanıyor.

M / F Tycho Brahe ve M / F Aurora'nın her ikisi de 4.16 MW bataryalar  ile donatılmış olacak ve gemiye konacak bataryaları taşıyan konteynerlerin yüklemesi  Şubat 2017'de. İlk geminin, Tycho Brahe'nin havuza alınması Nisan ayında olacak ve işlem biter bitmez  tamamen elektrik feribotu olarak çalışmaya başlayacak. Aurora, Ekim 2017'de aynı işleme tabi tutulacak.
Bu son derece yenilikçi proje aynı zamanda dört adet tamamen otomatikleştirilmiş kıyı şarj ünitesinin kurulumunu içeriyor ve bunlar ABB fabrikalarında halen yapım aşamasındadır. Çalışmalar  önümüzdeki yılın başında Helsingör ve Helsingborg'daki rıhtımlarda tamamlanacak.

Feribotların modernizasyonu için ABB'nin teslimatı bataryalar, enerji depolama kontrol sistemi ve Onboard DC Grid teknolojisi içeriyor. Rotanın her iki ucunda ABB,  ilk otomatik kıyı şarj istasyonlarını kuracak. Burada bir  ABB endüstriyel robotu kullanımı ile bağlantı süresinin en uygun hale getirilmesi ve şarj süresinin en yükseğe çıkarılması sağlanacaktır.İki feribot tamamen bataryalar gücüyle, Helsingør (Danimarka) ve Helsingborg (İsveç) arasında, yaklaşık 4 km'lik bir mesafede yıllık  7,4 Milyon'dan fazla yolcu ve yılda 1,9 milyon araç taşıyacak.

Yeni batarya çözümü, filodaki toplam emisyonların, mevcut dizel işletilen gemilerin yüzde 50'sinden daha düşük bir seviyeye indirilmesine yardımcı olacaktır. İki feribot için 8,320 kWh'lik birleşik batarya gücü, 10.700 araç aküsünün eşdeğeridir. 300 milyon SEK'lik yatırım, AB'nin yenilik ve network kurumu olan INEA tarafından sağlanan SEK 120 milyon ile birlikte finanse edilmektedir. 

Editör: TE Bilişim