Denizi böyle temizlediler

Türkiye’nin en büyük konteyner limanı olan Tekirdağ’daki Asyaport’un Ar-Ge ekibi tarafından yapılan deniz süpürgesi ile, liman çevresinin yanı sıra Marmara Denizi’ne kıyısı olan Kumbağ ve Barbaros mahallesi sahilleri temizleniyor.

Tekirdağ’da 500 milyon dolarlık yatırımla Barbaros Mahallesi’nde kurulan Türkiye’nin en büyük konteyner limanının Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Ahmet Soyuer, piyasada 200 bin lira olan deniz süpürgesini kendi Ar-Ge ekibiyle yaptı. Yaklaşık 60 bin liraya mal edilen deniz süpürgesini suya indiren Soyuer, bir seferde 500 kilogram atık toplayabilen tekneyle liman çevresini temizledi.

DENİZ ÇÖPLERİNİ HIZLI VE UCUZA TOPLAYACAĞIZ

Mesaisinin büyük bölümünü limanda geçirdiğini anlatan Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, "İnsanların gönül rahatlığı ile denize giremediğini fark ettim. Benzerlerinden farklı olarak kısa sürede denizi temiz hale getirmeyi sağlayan bir süpürge yapmayı planladık ve başardık. Örneklerini internetten ve iş gezilerinde incelemiştim. Ar-Ge ekibi ile birlikte geliştirdiğimiz bu makine ile deniz çöplerini hem hızlı hem de daha ucuza toplayacağız" dedi. Bir seferde yaklaşık 500 kilo deniz atığı toplayabilen deniz süpürgesi, su yüzeyindeki pet şişe, odun parçaları, naylon parçalarını topluyor.
Editör: TE Bilişim