Hatay’ın Arsuz ilçesinde bir balık çiftliği çalışanları, denize düşen karacayı kurtardı. Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan karaca, Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Bitkin vaziyette bulunan karaca, çiftlik çalışanları tarafından sıcak bir ortamda bakıma alındıktan sonra Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Karaca, gerekli kontrollerin ardından Samandağ Batıayaz’a götürülerek doğaya bırakılacak.

Karacayı bulan balık çiftliği çalışanlarından Ersan Bayır, "İlk gördüğümüzde çok şaşırdık. Bitkin bir haldeydi. Hemen denizden çıkararak kuruladık ve ısıttık. Kendine geldi, yiyecek bir şeyler verdik. Yetkililere haber verdik. Şimdi kendilerine teslim edeceğiz" dedi.

Kendilerine ulaşıldığı anda hemen Karaca’nın bulunduğu çiftliğe geldiğini ifade eden İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, "Yolunu kaybederek korkan ve ürken bu karacanın denize düştüğü tahminindeyiz. Şuan toparlanmış durumda. Sağlığı da gayet iyi görünüyor. Telefonla Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Şube Müdürlüğü Dörtyol ekiplerine ulaştım. Av Koruma Memuru Erdi Tombala’ya kendilerine burada bir geyik türünün bulunduğunu söyledim. Tekrar doğal hayatına kavuşması için teslim edeceğiz" ifadelerini kaydetti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Şube Müdürlüğü ekiplerince teslim alınan ve 1,5 – 2 yaşlarında ve erkek olduğu öğrenilen karacanın, sağlık kontrolünün ardından Batı Ayaz’da doğal hayvanları koruma alanına götürüleceği bildirildi.

Av Koruma Memuru Erdi Tombala, yabani karacanın doğal hayat yetenek ve içgüdülerini kaybedip etmediğinin kontrolünün ardından doğal yaşam alanına bırakılacağını söyledi.

Kaynak: iha