TURMEPA’nın İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) hibesiyle hayata geçirdiği “Çocuklar Suyu Kodluyor. H2Okullu Oldu!” projesinin denizel eğitimleri başladı

Gelecek nesillere temiz denizlere sahip yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla 25 yıldır çalışan TURMEPA, İstanbul Kalkınma Ajansı hibesi, İstanbul Valiliği, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Teknik Üniversitesi katkılarıyla hazırlanan “Çocuklar Suyu Kodluyor. H2Okullu Oldu!” projesi kapsamında eğitimlere başladı.

Çocukların yaratıcılık, sorgulama, araştırma yönlerini geliştirmelerini teşvik etmek ve denizlerin ve suyun yaşamımızdaki önemi hakkında çocukları bilinçlendirmek amacıyla başlatılan eğitimlerin ilki, İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Kocataş Barbaros Ortaokulu’nda verildi. Eğitimin ilk gününde 6. sınıflardan 89 öğrenci, suyun ve denizlerin önemi, çevre ve deniz kirliliği, Sıfır Atık hareketi, geri dönüşüm ve ileri dönüşüm konularında bilgi aldı.

Aynı zamanda bu proje ile Sıfır Atık hareketi eğitimlerinin de ilk adımı atılmış oldu. “Çocuklar Suyu Kodluyor. H2Okullu Oldu!” projesi kapsamında yaratacakları deniz temalı STEM projeleri hakkında da bilgilendirilen öğrencilere, eğitim sonunda öğrendiklerini ölçümlemek amacıyla anket uygulandı. Proje kapsamında 5. ve 6. sınıflardan toplam 6630 öğrenciye ve 400 öğretmene eğitim verilecek. Alacakları denizel eğitimler sonrasında öğrencilerin bu konuda deneysel STEM çalışmalarına yönelmeleri amaçlanıyor.

Öğrenciler, mentörler eşliğinde kendilerine sağlanan materyallerle projelerini üretecek ve tasarlanan yaklaşık 60 proje, Mart 2020’de düzenlenecek kapanış panayırında sergilecenek.

Editör: TE Bilişim