Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Ford Otosan tarafından Gölcük’te yapımı tamamlanan Asar Deresi Köprülü Kavşağı’nın açılış töreni gerçekleştirildi.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Mehmet Karadeniz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp’ın katıldığı açılış törenine vatandaşlar da yoğun katılım gösterdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterileri ile başlayan tören, protokol konuşmalarıyla devam etti.

Törende konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “Milli gelirdeki meydana gelen artışlara baktığımızda insanlarım alım gücünün de artmasıyla özel araç sayısında her geçen artış var. Birçok nedenle kentimizdeki trafik sorunu farklı bir noktaya doğru taşınırken, bunun çözümü için belirli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Burada da bir sanayi kuruluşumuzun varlığının meydana getirdiği yoğunluk ve bölge halkının artan ihtiyaçlarını karşılamak üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin önceliğinde güzel bir yatırım yapıldı. Kendi görev alanına girmese de sanayilerimizin ihtiyacı olan, Bakanlıklarımızın görev ve sorumlulukları noktasında yürütesi gereken alanlara da hizmet götürüyor. Bundan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Gölcük Asar (Hisar) Deresi çevresinde gerçekleştirilen kavşak çalışması çerçevesinde 5 bin metre yan yolun 3 bin 900 metre yolun yapıldığını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, “Eskiden zor şartlarda girişler çıkışlar olurdu bu yollarda. Şimdi çok daha kolay hale geldi. Hatırlıyorum, bu dereden 8, 10 senesine kadar geçiş yoktu. Köprüler yaptık, şimdi burada da yaptık. Artık Gölcük’te bu bölgede önemli bir eksiği gidermiş olduk” dedi.

Projenin bölgeye değer kattığını söyleyen Gölcük Belediiye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Depremin enkazından yeni bir filiz gibi Gölcük doğdu. Nihayetinde bugün baktığımızda Gölcük’te yaşam aksaman sürüyor. Hayati önem arz eden herhangi bir eksikliğimiz kalmadı. Gölcük halkı yaşama yeniden sımsıkı sarıldı. Bu bölgedeki giriş çıkışlar önemli bir sorundu. Şimdi bu proje bu bölgede yaşayan insanların yarasına mehlem olacak” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından Asar Deresi etrafına yapılan yan yollar ve köprü incelendi. Açılış töreni aşure ikramıyla son buldu.
Kaynak: iha