Araklı'da HES borusu patladı 4 kişi sele kapıldı, kayboldu

Karadeniz'de HES borusu patladı, patlamanın ardından oluşan sel felaketinde 3 kişi öldü, 7 kişi kayboldu, 4 kişi de yaralandı.

Trabzon’un Araklı ilçesi Yeşilyurt mahallesi nde şiddetli sağanak yağışlar sonrası bir hidroelektrik santralinin (HES) borusu patladı. Olay sonrası oluşan sel suları nedeniyle ilk belirlemelere göre  3 kişi öldü, 7 kişi kayboldu, 4 kişi de yaralandı.

Dün öğle saatlerinde Araklı ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’ nde meydana gelen olayda, bölgede yaşanan şiddetli sağanak yağışlar sonrası bir hidroelektrik santralinin borusu patladı. Patlama sonrasında mahallede su taşkınları yaşanırken, ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 7 kişi kayboldu, 4 kişi de yaralandı Bölgeye AFAD , itfaiye, belediye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Mahallede mahsur kalanlar olduğu iddia edilirken, kayıp sayısının da artmasından endişe ediliyor.

13 Haziran günü bölgede yaşanan sel ve heyelanlar nedeniyle Araklı ilçesinde Çamlıktepe İlkokulu ve Ortaokulu'nda karne töreni yapılamamıştı. Okul ile bazı evlere su basmış, yollarda hasar meydana gelmişti. Bu olaydan
5 gün sonra yine aynı bölgede bu kez şiddetli sağanak yağışlar sonrası bir hidroelektrik santralinin (HES) borusu patlamış, olay sonrası oluşan sel suları nedeniyle ilk belirlemelere göre 4 kişi sele kapılarak kaybolurken, kayıpları aramak için bölgede AFAD, itfaiye, belediye ve sağlık ekipleri çalışma başlattı.

Editör: TE Bilişim