Akdeniz Kıyılarında Temizlik Başlıyor

Türkiye Akdeniz ülkeleri ile birlikte temiz denizler için harekete geçiyor! “Akdeniz’i Temiz Tutalım” (Clean Up The Med) kampanyası çerçevesinde ülkemiz dâhil Akdeniz’e kıyısı olan tüm ülkelerde çevre odaklı sivil toplum örgütlerinin desteğiyle kıyılar eşzamanlı temizleniyor.

Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA ile Karşıyaka Belediyesi, “Akdeniz’i Temiz Tutalım-Clean up the Med” kampanyası kapsamında 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 10.45’te Bostanlı’da kıyı temizliği gerçekleştirecek

Akdeniz Havzası’nda deniz suyu sıcaklığının 2 derece arttığını biliyor musun? Artan deniz suyu sıcaklığı deniz ortamındaki oksijenin azalmasına neden oluyor; bu da deniz canlılarının hayatını tehlikeye atıyor.
 
Sen de küresel ısınma ile tehdit altında olan deniz yaşamını kurtarmaya yardımcı ol! 28 Mayıs’ta kıyılarda buluşalım!
 
Akdeniz’deki deniz kirliliğini gündeme taşıyarak, kirliliğe neden olan faktörlere dikkat çekmeyi amaçlayan projenin Türkiye ayağını, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA üstleniyor. Deniz kirliliği ile mücadele eden ve denizlerimizi yaşatmak için örnek projeler geliştiren TURMEPA, Mayıs ayı boyunca Türkiye’nin farklı kıyılarında temizlik etkinlikleri gerçekleştiriyor. Bu sene İstanbul, Bursa, Muğla, Antalya, Mersin, Çanakkale, Denizli ve İzmir kıyılarına uzanan TURMEPA, etkinliğin İzmir etabı Karşıyaka Belediyesi ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi destekleriyle Karşıyaka’da Bostanlı sahilinde gerçekleştirecek. Toplanan atıklar TURMEPA tarafından kayıt altına alındıktan sonra Karşıyaka Belediyesi’ne teslim edilecek. Etkinliğe,  Karşıyaka Kent Konseyi ve çalışma gruplarının yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ve okulların katılması bekleniyor.
 
Kampanyanın Ortaya Çıkışı ve Amacı


Clean up The Med (Akdeniz’i Temiz tutalım) Projesi, 1995 yılından beri İtalyan Çevre Koruma Örgütü Legambiente öncülüğünde, tüm Akdeniz ülkelerindeki çevre STK’larının desteğiyle her yıl düzenleniyor. Tüm ülkelerde aynı isimle, aynı tarihlerde gerçekleştirilen projenin amacı, Akdeniz’deki deniz kirliliğini gündeme taşımak, kirliliğe neden olan faktörlerin azaltılması ve engellenmesi için kamuoyu oluşturarak, deniz kirliliği hakkında farkındalık yaratmak.
 
28 Mayıs Cumartesi - Program Akışı

10.00 – 10.30             : Etkinlik alanına hareket, Bostanlı Vapur İskelesi’nde buluşma
10.30 - 10.45              : Etkinlik hakkında katılımcıları bilgilendirme
10.45 - 12.00              : Kıyı temizliği ve eş zamanlı denizaltı temizliği
12.00 - 12.30              : Toplanan atıkların değerlendirilmesi ve toplu fotoğraf çekimi
13.00                          : Dönüş
 
Siz değerli basın mensuplarını da etkinliklerimize davet ediyor ve denizlerimize destek vermenizi bekliyoruz.
 
LCV için: Saygın YÖRÜK 0232 425 72 15 -  0533 445 40 62
 
Editör: TE Bilişim