Norveç Merkezli Aas Mek Verksted firması için inşa edilen 6'cı gemide denize indirildi. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın kurdelesini kestiği gemi, canlı balık taşımak için kullanılacak. 2015 yılında Türkiye’nin gemi ve yat ihracatı 1 milyar 30 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Norveç merkezli Aas Mek Verksted firması için inşa edilen 6 gemilik serinin sonuncusu olan Ronja Supporter isimli canlı balık gemisi, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle suyla buluştu. Ronja Supporter isimli canlı balık gemisi 70 metre boyunda 12 metre eninde, 5.9 metre derinliğinde olan gemi, bin 800 ton hacimli ve içerisinde canlı balık taşıma ambarları bulunuyor.

Törene Elitaş’ın yanı sıra gemiyi inşa eden Çeksan Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Bayrak ve çok sayıda davetli katıldı. Tören öncesinde horon gösterisi yapılırken, bir de dua edildi. Kurdele kesiminin ardından gemi denize indirildi.

‘Gemiyi Ya Allah Bismillah deyip denize indireceğiz.” diyen Elitaş, “Gemi buradan Norveç’e gidecek. Norveç’te tutulan canlı balıkların üretim tesisi için kullanılacak. Bundan sonra bizi daha ileriye taşıyacak adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğiz. Hava koşulları ne kadar sert olursa olsun ellerimiz sıkı sıkıya dümeni tutuyor olacak. Hepimizin yolu açık, denizleri sakin, kruvası net olsun.” dedi.