Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Sivil Toplum Platformunun (STP) 141’inci toplantısı gerçekleşti.
Sivil Toplum Platformunun (STP) 141’inci toplantısı Biga Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Bülent Baş´ın başkanlığında Biga Ticaret Borsası Mümin Çalışkan Salonunda yapıldı.
Toplantıda, Biga Meslek Yüksekokulu Süt ve Süt ürünleri bölümü Öğretim Görevlisi Ertuğrul Bilgücü, Bigür süt markası ile tam yağlı yoğurt ve ayranı piyasaya sürdüklerini söyledi. Bilgücü, "Kocagür Tarımsal Kalkınma Kooperatifi adına Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)Biga Meslek Yüksek Okulu süt ürünleri programı bünyesinde faaliyet gösteren süt üretim atölyesinde Kocagür Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin bin 200 litre sütünü işliyoruz. Buradaki amacımız üretimin çok yüksek rakamlara ulaşarak belli bir isim veya marka oluşturmak değil. Biga Meslek Yüksek Okulumuzda mevcut olan 120 gıda öğrencimizi uygulama sahasına yerleştirmek, staj imkanı sağlamak ve bölgemize faydalı olmak amacı ile bu projeyi yürütmeye çalışıyoruz.Üretim bazında en büyük hedefimiz bir yıl sonunda bölgemizde pastörize süt üreterek,halkımıza günlük süt dağıtımını gerçekleştirebilmek" dedi.Farklı bir süt tüketim alışkanlığımızın olduğunun altını çizen Bilgücü en değerli sütün pastörize süt olduğunu özellikle günlük süt dağıtımını Biga’da yapmak istediklerini belirtti. Projenin üretim ayağı ile kalmayacağını da ifade eden Bilgücü, "Kocagür köyümüzde 150 müstahsili var ve 6 ton çiğ süt üretiyorlar.3 aydır köyün çiğ sütlerinin analizini yapıyoruz. Avrupa Birliği standartlarında Gerlengeç köyümüzde çiğ süt üretimi yapılıyor.Bu bizim için önemli bir başarıdır” dedi.
Toplantı sonunda Biga Meslek Yüksekokulu Kooperatifçilik Programı Öğretim Görevlisi Muradiye Özel Ödül,Kocagür Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin kurumsallaşma çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Kaynak: iha