Çanakkale’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci yıl dönümü dolayısıyla ‘18 Mart Zaferi ve Kahramanları’ konulu fotoğraf sergisi açıldı.

‘18 Mart Zaferi ve Kahramanları’ konulu fotoğraf sergisi Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Çanakkale Evi’nde açıldı. Açılışa Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey , Çanakkale Vali Yardımcısı Can Aksoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, BİK Çanakkale Şube Müdürü Hasan Hüseyin Kemal ile çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, kurum olarak Çanakkale’ye büyük önem verdiklerini belirtti.

Bu doğrultuda geçmiş yıllarda çeşitli sergiler düzenlediklerini, Çanakkale konulu kitaplar bastırdıklarını ifade eden Canbey, Çanakkale’nin iyi anlatılması ve anlaşılması gerektiğini söyledi. Canbey, "Çanakkale, topraklarımızın vatan olması ve vatan olarak kalması için mücadele edilen bir yer. 18 Mart günü geldiğinde bizim Çanakkale’ye yeniden hatırlamamız, Çanakkale kahramanlarını yeniden hatırlamamız, bu büyük ve şanlı destanı hatırlamamız çok önemli. Çünkü onlar bu toprakları bizlere vermek için canlarını verdiler. Şehit oldular, gazi oldular" şeklinde konuştu.

Ardından davetliler Çanakkale Savaşları’nı anlatan eserleri inceledi.
Kaynak: iha