Bursa’nın Osmangazi Belediyesi, Kosova’nın başkenti Priştine’de bin 500 kişiye iftar verdi.

Osmangazi Belediyesi, 13 yıldır farklı etkinlikler için ziyaret ettiği Kosova’da bin 500 kişiye iftar verdi. İftar programında, farklı yaş ve uyruklardan oluşan Kosovalılar dualar ederek aynı sofrada bir araya geldi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Priştine’nin merkezinde kurulan çadırda gerçekleşen programda, kısa bir konuşma yaparak, Bursa’dan Kosova’ya gelen herkese teşekkür etti.

Kosova’yı unutmamak için 13 yıldır kente geldiklerini ifade eden Dündar, "Biz kardeşiz, Müslümanız ve tarihten gelen ortak bağlarımız var. Sultan Murad 1389 yılında buraya barış için geldi ve şehit oldu. Bizleri ortak değeri atası olan Sultan Murad’ı 13 yıldır burada anıyoruz. Yarın akşam da inşallah bu vakitlerde Osmanlı Padişahı Sultan 1. Murad’ın türbesinde dua edeceğiz. Duamız, tarihte olduğu gibi bizlerin kardeşçe yaşaması, bölgemizde ve tüm dünyada barışın hakim olması için olacaktır" diye konuştu.

Tüm Kosovalıları Sultan Murad’ı anma etkinliklerine davet eden Dündar, "Sultan Murad’ın türbesine bekliyorum, bu mübarek ayda duamızı beraber yaparsak inşallah kabul olacaktır" dedi.

İftar programı yapılan kuran tivaleti ve duaların ardından son buldu.
Kaynak: iha