Ankara Üniversitesi TÖMER Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi Bursa’da “Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi” konulu uluslararası sempozyum düzenliyor. Sempozyum 27-28 Nisan 2017 tarihlerinde Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Sempozyuma yurt içi ve yurt dışından pek çok akademisyen katılacak. İki gün boyunca yabancı dil öğretimi ve yabancı dil olarak Türkçe öğretimi ile ilgili kuramsal ve uygulamalı çalışmalar masaya yatırılacak.

Sempozyumla ilgili açıklama yapan Ankara Üniversitesi TÖMER Bursa Şubesi İdari Koordinatörü Halil Çağlar, “Bu yıl Bursa’da 25. yılımız. Bugüne kadar Bursa’nın akademik ve kültür sanat hayatına birçok katkı yaptık. Daha önce Çeviri Sempozyumları ve konferanslar ile de Bursa’nın akademik hafızasına notlar düşmüştük. Bu kez 27-28 Nisan’da yine akademik bir çalışmaya imza atacağız. Bir ülkenin kalkınması özellikle bilimsel çalışmalar ile ivme kazanır. Biz de bu alanda üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmek istiyoruz. Bu amaçla Bursa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle kendi alanımız olan Yabancı Dil Olarak Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi konusunda Türkiye’den başta olmak ile birlikte Kırgızıstan Bişkek Sosyal Bilimler Üniversitesi, Azerbaycan Milli Bilim Akademisi, Irak Bağdat Üniversitesi, Rusya Puşkin Entitüsü, Tayvan Ulusal Chengchi gibi Üniversitelerin de aralarında bulunduğu dünyanın farklı coğrafyasından Prof. Dr. Lyudmila Petrovna Muhammad, Nursıpat Ahmatalieva, Lan-ya Tseng, Ahmed Farman Al-Chalaby, Ülker Samdova gibi önemli akademisyenlerin katılacağı bir bilgi şöleni hazırladık. İki gün boyunca Bursa’nın ev sahipliğinde, AKKM’de, bahsi geçen pek çok bilim adamı dil öğretimi ile ilgili son bilimsel gelişmeleri tartışacak. Daha sonra kitaplaşacak olan bildiriler bilim dünyasının hizmetine sunulacak” dedi.

Dinleyici olarak da pek çok başvuru olduğunu belirten Çağlar, “Bursa özel sektör ve kamu sektörü farkı gözetmeksizin dayanışmasıyla dikkat çeken bir kenttir. Kurumlar her alanda Bursa’yı iyi noktalara taşımak için dirsek temasındadır. Ankara Üniversitesi TÖMER, dil öğretiminde ülkemizin amiral gemisidir. Bursa Şubesi de bunun bir parçasıdır. Bu tür etkinliklerle Bursa’nın ileriye taşınmasında bir nebze katkı sağlamış olursak son derece mutlu oluruz” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha