Bursa Büyükşehir Belediyesi Sahil Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında dikkatleri Bursa’nın sahillerine çekecek etkinliklere bir yenisini daha ekledi.

Sahil Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeli ve Kent Konseyi Çevre Gönüllüleri Gemlik Kumsaz Halk Plajı’nda temizlik yaptı. Etkinlikte sahildeki atıkların tamamının insan kaynaklı olduğu belirlenirken, denize ulaşan bu atıkların görüntü kirliliğinin ötesinde denizdeki canlı yaşamı tehdit ettiği vurgulandı.

Sahil Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Gemlik - Kumsaz Halk Plajında gerçekleştirilen etkinlikte, Kent Konseyi Çevre Gönüllüleri ile birlikte plaja gerek vatandaşlar tarafından atılan atıklar gerekse de denize atılan atıkların kıyıya vurması ile oluşan kirliliğe karşı kumsal temizleme hareketi gerçekleştirildi. Etkinlikte; insanların kıyı temizliği yaparak sorunun çözümünde rol oynamaları, halkın dikkatini deniz çöpü sorununa çekerek bilinçlenmeye katkı sunmak, kirliliğin sebepleri ve nereden geldiğinin öğrenilmesi amaçlandı.

Sahilde ve denizde görüntü kirliliği ile dikkat çeken atıklar, aynı zamanda canlı yaşamı tehdit eden önemli unsurlar olarak ortaya çıkıyor. Misinanın 600 yılda, plastik şişenin 450 yılda, alüminyum tenekenin 200 yılda ve plastik torbanın 20 yılda bozulduğu düşünüldüğünde, umursamazca atılan bir çöple doğal dengenin nasıl bozulduğu da gözler önüne oluyor. Gelecek nesillere sağlıklı bir kent bırakmak hedefiyle çalışmalarına yön veren Sahil Hizmetleri Dairesi Başkanlığı da bir taraftan kirliliği önleyici tedbirler alırken, diğer taraftan bu konuda toplumsal bilinç oluşması için bu tür farklı etkinlere imza atıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunan 24 halk plajı düzenleme ve temizlik hizmetiyle yaz sezonunda vatandaşların kullanımına hazır hale getiriliyor.
Kaynak: iha