Bolu’da Sanayi Sitesi’nde bazı işyerlerinin ruhsatsız oldukları gerekçesiyle mühürlenmek istenmesi sırasında esnaf ve zabıtalar arasında çıkan gerginlik sonrasında Bolu Belediyesi’nde konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “Sanayi Sitesi’nde Zabıta Müdürlüğümüz tarafından yapılan işlemler, yasal prosedürleri uygulamaktan ibarettir. Kontrollerde 7 adet ruhsatsız işyeri tespit edilmiş ve yasal işlemler için tutanak tanzim edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.
Bolu Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Zabıta Müdürlüğümüz tarafından, Aşağısoku Mahallesi’nde bulunan Sanayi Sitesi’nde 10-11-12 Şubat 2016 tarihlerinde rutin kontroller yapılmıştır. Bu kontrollerde 7 adet ruhsatsız işyeri tespit edilmiş ve yasal işlemler için tutanak tanzim edilmiştir. Esnafın mağduriyetinin önüne geçilmesi ve bu süre içerisinde gerekli işlemlerini yaptırabilmeleri için 23 Şubat 2016 tarihine kadar süre verilmiştir. Bu süreç içerisinde iki işyeri ruhsatla ilgili Belediyemize başvurmuş, hakkında işlem yapılan diğer beş işyeri ise herhangi bir başvuruda bulunmamıştır. Bu işyerleri ile ilgili konu Bolu Belediyesi Encümeni’nde görüşülmüş, bahse konu işyerleri ile ilgili 219 liralık idari para cezası ve ticari faaliyetten men kararı çıkmıştır” denildi.
Açıklamada ayrıca, bazı esnafların zabıtalara mukavemette bulunduğu belirtilerek, “Bolu Belediyesi Encümeni’nin kararları, 25 Şubat 2016 tarihinde, Kapatma Tebligatı ile birlikte işyeri ilgililerine mağdur olmamaları için 24 saat süre verilerek tebliğ edilmiştir. Zabıta ekiplerimiz, 26 Şubat 2016 tarihinde saat 15:00’de Bolu Belediyesi Encümeni’nin ilgili işyerleri hakkındaki ‘ticari faaliyetten men kararı’ gereği, mühürleme işlemi tesis etmek için Sanayi Sitesi’ne gitmiştir. Bahse konu işyerlerindeki esnafların görevli zabıta memurlarımıza mukavemet ettiği görülmüştür. Yetkililer ve sanayi esnafı ile yapılan görüşmelerde, sanayi esnafının mağdur olmaması için hakkında işlem yapılan işyerlerine 3 günlük ek süre verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.
Kaynak: iha