Bitlis’in Tatvan Devlet Hastanesinde ilk defa mide küçültme ameliyatı yapıldı.

Tatvan Devlet Hastanesinde görevli Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Gökhan Eyüpoğlu tarafından gerçekleştirilen başarılı ameliyatla bir ilke daha imza atıldı. Aşırı kiloları nedeniyle sağlık problemi yaşayan 56 yaşındaki Naciye Gencer isimli kadın, ilk defa uygulanan kapalı yöntemle mide küçültme ameliyatı sayesinde artık sağlığına kavuşabilecek.

İlk defa yapılan ameliyatın son derece başarılı geçtiğini belirten Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Gökhan Eyüpoğlu, hem mide küçültme hem de kapalı yöntemle yapılmasının bölgede bir ilk olduğunu söyledi. Hastanın yüksek kilo şikayeti ve kiloya bağlı olarak astım, kas ve eklem problemleri, yürüme zorlukları, nefes darlığı ve hipertansiyon gibi şikayetleriyle hastaneye başvurduğunu belirten Eyüpoğlu, “Uzman arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız değerlendirmenin ardından obezite ameliyatını uygun bulduk. Laparoskopik, yani kapalı yöntem ameliyatının ardından hastamızı takip amacıyla servise aldık. Hastamız 56 yaşında, 135 kilogram ağırlığında ve 1 metre 65 santimetre boyundadır. Ameliyat çok başarılı geçti ve hastamızın genel durumu şu an iyi. Alanında uzman arkadaşlarımızın kontrolleri tamamlandı, servisteki gözlem süreci devam ediyor. Bölgemizde çok yapılan bir ameliyat değil bu, çok büyük merkezlerde yapılan bir ameliyat bu. Bu ameliyatı başarılı bir şekilde yapmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Ameliyat sonrası kendisini iyi hissettiğini ifade eden Naciye Gencer ise, aşırı kilolu olmasına karşın ameliyat olmaya karar verdiğini anlattı.

Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Yaşar Akay da, hastane olarak kısa sürede başarılı işlere imza attıklarını belirterek, artık birçok ameliyatın Tatvan’da yapılabileceğini ifade etti.
Kaynak: iha