Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde binlerce vatandaş, darbe girişimine tepki göstermek için sokaklara döküldü.
İstanbul ve Ankara’da yaşanan olağanüstü gelişmelerin ardından Adilcevaz’da binlerce vatandaş sokağa indi. AK Parti İlçe Başkanlığı önünde toplanan binlerce Adilcevazlı, tekbirler eşliğinde demokrasiye sahip çıktı. Türk bayraklarıyla darbe girişimine büyük tepki gösteren halk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar attı.
Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un da arasında bulunduğu kalabalık, sloganlar eşliğinde ilçe emniyet müdürlüğü binasına giderek burada polislere destek sloganları atarak İstiklal Marşı’nı okudu.
Belediye Başkanı Necati Gürsoy, yapılmaya çalışılan darbe girişimine karşı günün birlik günü olduğunu belirterek, “Dış odakların desteğiyle ülkemize bir darbe yapılmaya çalışılmaktadır. Bizler buraya huzursuzluk yapmak için gelmedik. Ülkemize sahip çıkmaya geldik. Provokasyon yapanlara ve ortalığı karıştırmak isteyenlere karşı birlik olmamız gerekir. Poliste bizim, askerde bizim, devlette bizim. Ancak bizler birbirimizi seveceğiz. Çünkü bizim kaybedecek zamanımız yok. Bu ülke için, bu ülkenin geleceği için çok çalışıp demokrasimizi devam ettireceğiz. Hiçbir taşkınlık yapmadan tepkimizi göstereceğiz” dedi.
AK Parti Adilcevaz İlçe Başkanı A. Hamdi Tutçu ise, demokrasiye darbe vurulmaya çalışıldığını ifade ederek, “Birkaç çapulcunun Türkiye’nin iyi giden demokrasisine darbe vurmaya çalışması sonucunda burada toplandık. Üç beş tane çapulcu insan çıkıp bunu yapmışlardır. Allah’ın izniyle başaramayacaklar. Çünkü bu milletin yüzde 52’si Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasındadır. Gelişen ülkemizin önünü kesip ülkemize darbe yapmaya çalışmaktadırlar. Halkımızın desteğiyle inşallah bu darbe girişimini başaramayacaklardır. Gecenin bu vaktinde çıkıp gelen ve bu darbe girişime duyarlılık gösteren Adilcevaz halkına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Gece geç saatlerde ilçe genelindeki bütün camilerden ezanlar okundu, selalar verildi.
Kaynak: iha