BİRAZ ROMANTİK, BİRAZ NOSTALJİK

İşte hayat, biraz romantik, biraz nostaljik ve biraz da melankolik yaşanır duygular. Kimi zaman neşeli, kimi zaman hüzünlü ve kimi zaman da coşkuyla çıktığımız yolculukta, bir düşten diğer bir düşe sıçrayarak hayatın dolu dizgin keyfini çıkarmaktır kaygısızca. 

Hayatın bütün renklerini görebilmektir buğulu camların ardından baktığında. Zamana hapsedilmiş en değerli hatıraların özgürlüğe kavuştuğu andır yaşam zevkine varmak. Martıların kanatları altında okyanusları aşıp sevdiklerine ulaşabilmektir cesurca . Korkularını yenerek gerçeklerle yüzleşebilme gücünü  gösterebilmektir hiç bir yalana gerek kalmadan. 

Bütün umutların tükendiği anda yıldızlara tutunmasını bilmektir gerçek hayatın anlamı. Mavi derinliklerin gizem dolu sessizliğinde, kendini yeniden keşfedebilmektir inanılmazlıkların içinde. Azgın fırtınaları sakinleştirip, pupa yelken gidebilmektir henüz doğmamış yeni ufkun ötesindeki denizlere. 

Hiç bir baskı ve yönlendirmenin etkisi altında kalmadan kendi yaşam kalıplarınız içinde mavi dünyanın sırlarını paylaşabilmektir hayatı anlamak. Sonsuzluğa uzanan masmavi suların arasında huzuru bulmaya, mutluluğu yakalamaya ve sevgiyi yaşamaya dümen kırabilmektir hiç yılmadan. 

Yalanlar, hainlikler ve vefasızlıklar arasında sıkışmış kalmış kısacık ömrümüzü insanca yaşamasını becerebilmektir gücümüzün yettiğince. 

İhanetin ve ahlaksızlığın kurumsallaşarak kanıksandığı bir ortamda, dürüst ve inançlı kalabilmektir yüreğin şevkat dolu.

Ş.Ünal BENLİALPER

Kaptan-Denizci Yazar