Bingöl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Sivil Savunma ve Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Bingöl Üniversitesi öğrencilerine “Afet ve Acil Durum” semineri verdi.
Rektörlük konferans salonunda düzenlenen seminere, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhanettin Baydaş, Bingöl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, Arama Kurtarma Teknisyenleri ve öğrenciler katıldı. Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, Bingöl’ün deprem kuşağında yer almasından dolayı riskli bir bölge olduğunu belirterek, “1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında üniversite işbirliğiyle öğrencilere afet bilinçlendirme konferansı verildi. Bunun amacı daha çok özellikle öğrencilerimizin afet anında bilgi sahibi olmaları, nasıl davranacakları, olası bir afet anında nasıl hareket etmeleri gerektiği hususunda sağlıklı ve teknik bir bilgiye sahip olmalarını istedik. Bu kapsamda da sadece Bingöl Üniversitesi’nde değil Bingöl’ün Milli Eğitim Kurumları ile kamu kuruluşlarında belli aralıklarla devam ediyor” dedi.
ÖĞRENCİLER EKİPMANLARI TANIDI
Seminer sonrası, ADAF tarafından sergilenen teçhizat ve ekipmanları inceleyen öğrenciler, yetkililerden bilgi aldı. AFAD tarafından hazırlanan konferansı yararlı bulduğunu ifade eden İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencisi Muhammed Yaser Çiftçi, “AFAD ekibinin düzenlemiş olduğu seminere katıldık. Verdikleri bilgiler yaptıkları yangın tatbikatı bize birçok gerçeği tekrardan hatırlattı. 17 Ağustos Gölcük depremini tekrardan yaşamış olduk videolarla. Yaşananları tekrardan yaşamak istemiyoruz. Onun için önlemlerimizi almalıyız. Ekiplere emeklerinden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.
Etkinlik, resim sergisi, ekipman tanıtımı ve halatla yaralı kurtarma tatbikatlarıyla son buldu.
Kaynak: iha