12 metre uzunluğundaki bir geminin Kanada'dan yola çıkarak  dünyanın ilk mürettebatsız transatlantik geçişini denemesi için son hazırlıklar sürüyor.

İnsansız gemi USV Maxlimer, İngiltere'nin güney kıyılarına rotayı çevirecek ve İngiltere'de sahildeki bir kontrol istasyonunda konumlanan bir kaptan tarafından yönlendirilecek. Tekne insansız  yolculuğu esnasında  derin deniz araştırmaları da yapacak.

Yolculuğun yaklaşık 35 gün sürmesi bekleniyor.

Gemi, denizcilik ve araştırma endüstrileri için gemiler geliştiren Sea-Kit International tarafından, deniz tabanını özerk bir şekilde araştırmak için  çalışmalar yapan Shell Ocean Discovery XPRIZE için inşa edildi.

Otonom denizaltıları deniz altına gönderme ve tekrar gemiye alma imkanları olan gemi,  farklı yük ve varklı kullanım seçenekleri ile de hareket edebiliyor.

SEA-KIT Uluslararası Genel Müdürü Ben Simpson, "Bu, neredeyse denizde her işinizi yapabilecek bir araç gibii, sağlam, uyarlanabilir, ve geniş bir çalışma yelpazesine sahip." Dedi.

Gemiye limandayken elde taşınabilen bir uzaktan kumanda cihazı kumanda edilebilirken, açık denizdeyken kontrol cihazına birden fazla uydu bağlantısı üzerinden canlı veri akışı sağlanarak kumanda imkanı elde ediliyor.

SEA-KIT'in direktörü James Fanshawe, "Şimdi teknoloji yoluyla elde ettiğimiz sonuç, bir geminin köprüsünde bulunan imkanları neredeyse yakaladı ve birçok yönden daha da kapsamlı olabileceğine inanıyorum" dedi.

Fanshawe, "Bir çok gemide geminin kıç tarafını köprüüstünden görebilmek mümkün değilken, bu istasyondaki denetleyici, gemiyi gerçek zamanlı olarak her yönden izleme imkanına sahip" ded.

Şirket, insansız gemiler için insanları zarardan uzaklaştırabilecekleri için bir gelecek gördüğünü söyledi.

Ekip, insan bulundurmak zorunda olmayan gemilerin de önemli ekonomik ve çevresel faydaları olduğunu söyledi.

Simpson, "Köprüüstüne ihtiyacın yok, mutfak tezgahına ihtiyacın yok, su kaynağına ihtiyacın yok, iklimlendirmeye ihtiyacın yok ve gemideki bu işler için ayrılan hacim şu anda kullanılmakta olan gemilerin büyüklüğünün önemli bir kısmını oluşturuyor açık denizde, "dedi.

Şirket, büyüklüğün ve hibrit dizel-elektrik tahriki kombinasyonunun yakıt kullanımını yaklaşık yüzde 95 oranında azalttığını açıkladı.

Editör: TE Bilişim