Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 97.’inci yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.
Saat 10.00’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Dübek tarafından yapıldı. Erol Dübek, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de o yıllarda belirttiği gibi bugün de vazgeçilmez güç kaynağının millet iradesi olduğunu söyledi. Erol Dübek konuşmasında, “Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Büyük Önder ‘Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir” diyerek Samsun’a çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, kendi makûs talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Bu destanın adı Kurtuluş Savaşıdır. Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türkiye Büyük Millet Meclisi de bu destanı yaşayan milletin kalbidir. Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a çıktığı andan itibaren zihnini meşgul eden problem ‘Millet iradesinin devlet iradesine yansıtılmasını sağlamaktı.’ Onun için Erzurum ve Sivas gibi illeri dolaşarak milletin desteğini almıştır. İzmir’in işgali söz konusu olduğunda ‘Ordu ve millet bu işgali tanımayacak derken’ millet iradesinin üstünlüğünü kast ediyordu. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yansıtılması için hepimize özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlere büyük görev düşmektedir. Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluk içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti korumak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur” dedi.
Konuşmanın ardından ise, öğrenciler tarafından şiirler okunurken halk oyunları gösterisi sahnelendi. Daha sonra çeşitli branşlarda düzenlenen müsabakalarda dereceye giren öğrencilere, protokol üyeleri tarafından madalyaları verildi.
Törenlere, Kaymakam Köksal Şakalar, Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Bozdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Dübek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik, İlçe Emniyet Müdür Vekili Adem Özay Cengiz, İlçe Müftüsü Selami Bağcı, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: iha