Bozüyük Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıl dönümü nedeniyle bir konferans düzenledi.

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde yapılan konferans programına konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar İbrahim Kılınç katılarak gerçek Çanakkale Ruhu’nu anlattı. Programa, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Eldemir, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılanların büyük bir dikkat ve ilgi ile izlediği programda Kılınç Koca Seyit’in savaşın kaderini belirleyen mermiyi büyük bir iman gücüyle nasıl yerleştirdiğini ve fırlattığını anlattı. Çanakkale savaşlarını bilinen ve bilinmeyen yönleriyle dinleyicilere aktaran Kılınç Çanakkale savaşlarının anaların dualarıyla kazanıldığını belirtti. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı programın sonunda Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Eldemir sahneye gelerek Araştırmacı Yazar İbrahim Kılınç’a teşekkür plaketi takdim etti.

Başkan Yardımcısı Eldemir Kılınç’a anlatımları için teşekkür ederek “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü yaklaşırken sizler bizlere, orada yaşanan kahramanlıkları, Bilecikli şehitlerimizi ve yaşanan savaş dramlarını anlatarak adeta o günleri yaşamış biri gibi bizlere de yaşattınız. Güzel anlatımınız ve tüm yaşanmış hikayeleri burada bulunan gençlere aktardığınız için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Ben de Çanakkale’de önce yaralanıp daha sonra Şehit düşmüş bir askerin torunu olarak sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

İbrahim Kılınç da Çanakkale gezilerinde tanışmış olduğu Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya teşekkür ederek; “Böylesine önemli bir savaşın yıl dönümünde bizlerin burada bulunmasına vesile olan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya teşekkür ediyorum. Bizler yalnızca orada olanları sizlere aktarıyoruz. Asıl teşekkürü ve saygıyı orada şehit düşmüş gazi olmuş kahramanlarımız hak etmektedir” dedi.
Kaynak: iha