Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan ’’2016 Kültür ve Sanat Etkinlikleri’’ kapsamında Bilecikliler birbirinden güzel aktivite ile buluşmaya devam ederken, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, güzel konukları ile Bileciklilerle buluştu.
Her ay birbirinden güzel konu ve konukları Bilecikliler ile buluşturan Bilecik Belediyesi, şubat ayı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen programda; Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Dünya Hafızlık Birincisi Mehmet Erarabacı ve Sanatçı Abdullah Beyhan, Bileciklilerle buluştu. Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa; Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Dünya Hafızlık birincisi Mehmet Erarabacı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Sanatçı Abdullah Beyhan birbirinden güzel ilahileri seslendirdiği programın son bölümünde ise İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Peygamber Efendimiz ve Sahabelerin hayatına ilişkin bilgiler aktardı. Yoğun bir katılımın olduğu programda Peygamber Efendimiz ve Sahabelerinin hayatlarından güzel örnekler sunan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Bilecik’in de birçok yönüyle kadim bir şehir olduğunu ve Osmanlı Cihan İmparatorluğunun doğduğu topraklar olması hasebiyle kendileri için de büyük bir öneme sahip olduğunu kaydetti.
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, programın sonunda yaptığı konuşmada, Bilecik’te güzel ve anlamlı bir gece daha yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:
’’Belediyemiz tarafından bu gece şehitlerimizin anısına, onları hatırlamak ve onlara rahmet okumak niyetiyle gerçekleştirdiğimiz bu güzel programa hoş geldiniz. Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. Salat ve Selam Peygamber Efendimiz ve onların ashabının üzerine olsun, şehitlerimizin üzerine olsun. Cenabı Hak hep böyle anlarda güzel insanlarla güzellikler içinde bizleri bir araya gelmeyi nasip etsin. İnşallah ahiretimizde de bizleri Resulü Ekremine komşu eylesin. Bu akşam bizlere bu güzellikleri yaşatan Nihat Hocamız başta olmak üzere, Dünya Hafızlık birincisi kardeşimiz Mehmet Erarabacı ve Sanatçımız Abdullah Beyhan ile organizasyon ekibine çok teşekkür ediyorum."
Belediye Başkan Selim Yağcı, konuşmasının ardından Nihat Hatipoğlu, Mehmet Erarabacı ve Abdullah Beyhan’a, üzerinde Osmanlı Arması bulunan tablo hediye etti.
İzleyicilerin büyük bir ilgiyle takip ettiği program, Dünya Hafızlık birincisi Mehmet Erarabacı’nin Ezan-ı Şerifi okuması ve Nihat Hatipoğlu’nun dua etmesiyle son buldu.
Kaynak: iha