Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında, ilçelerde yürütülen kamu hizmetleri, yatırım ve ilçelerin genel sorunlarının ele alındığı kaymakamlar toplantısı yapıldı.
Toplantıya, Vali Ahmet Deniz ve kaymakamların yanı sıra, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Milli Eğitim Müdürü, Halk Sağlığı Müdürü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri, Sağlık Müdürü, Çevre Şehircilik Müdür Vekili, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili ve kurumların temsilcileri katıldı. Vali Deniz’in açış konuşmasıyla başlayan toplantıda, ilçelerde yürütülen, eğitim, sağlık, altyapı ve ilçelerin genel sorunları görüşüldü.
Okul öncesi eğitimin teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen “Çocuğumu Seviyorum Anaokuluna Gönderiyorum” projesi sayesinde kentteki okul öncesi okullaşma oranında Türkiye ortalamasının üzerinde çıkıldığını belirten Vali Deniz, “Projenin gerçekleştirilmesin emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu proje örnek bir projedir. Okullarımızdaki materyal eksiklilerimizi bir an önce gidermemiz gerekiyor. Özelikle okullarda bulunan kütüphanelerin kitap yönünde zenginleştirme çalışmalarının yapılarak, kitapları hız bir şekilde temin edelim. Okullarımızda okuma saati uygulamasını zorunlu hale getirelim. Ancak, bu sayede öğrencilerimize okunma alışkanlığını kazandırabiliriz ve eğitimdeki başarımızı daha üst seviyelere ulaştırabiliriz. Okulların temizliği ve hijyen konusunda gerekli tedbirlerin alınması, mevcut temizlik görevlisi personel ile İŞKUR’a ait elemanları en verimli şekilde değerlendirelim. İlimiz merkez ve ilçelerde bulunan kamu ve özel yurtların denetimlerinin zamanında ve sıklıkla yapmalıyız. Yurtlarda tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için en kısa sürede çalışmalar yapılmalıdır. Sigara içilmesi yasak olan alanlarda denetimlerin yapılarak, yasağa uymayanlar hakkında cezai işlemlerin yapılması. Organ bağışı haftasında başlatmış olduğumuz organ bağışı kampanyası için merkez ve ilçelerimizde etkinliklerle çalışmaları sürdürelim. Ayrıca kamu kurumlarında terör örgütleri ile ilişkisi olduğu tespit edilen personel hakkında ivedilikle gerekli yasal işlemlerin yapılması gerekiyor. İlimizin iyi ve güzel hizmetlerle öncülük etmesi için gece gündüz demeden çalışalım. Hizmetleri yürütürken en iyisini ve vatandaş memnuniyeti sağlayacak şekilde yürütmeliyiz” dedi.
İl genelinde yürütülen temizlik kampanyasına değinen Vali Deniz, kent merkezi başta olmak üzere köylere kadar bu kampanyanın uygulanması için yetkililere talimat vererek, her yönüyle Batman’ı örnek bir kent yapmak için yetkililerden gerekli gayretin gösterilmesini istedi.
Toplantı, kurum yöneticileri tarafından ilçelerin genel sorunları ele alınarak, görüş alıverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.
Kaynak: iha