Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) destekleriyle ’Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri Kurumlaşıyor’ isimli proje kapsamında yaptığı Kurumsallaşma ve İç Kontrol Eğitimleri tamamlandı.
Eğitimlere katılan işletme temsilcilerine dün düzenlenen törenle belgeleri teslim edildi. Törende konuşan TSO Başkanı Cihat Çakır, "Amacımız firmaların ihtiyaçları doğrultusunda, işletme eğitimleri vererek ilerlemelerini hız katmaktır. Kurumsallaşma, şirketlerin verimliliğini artırmak ve izlenebilirliğini sağlamak amacıyla düşünülmüş bir sistemdir. Firmalarımıza güç katmak amacıyla bu eğitimleri düzenledik. Umarım firmalarımıza ekonomi anlamında oldukça yararlı olacaktır. Yenilikleri takip etmek zorundayız Bu tip eğitimlere vermeye devam edeceğiz. Eğitim, bu işin olmazsa olmazıdır. Çünkü biz iş dünyasında sürekli yenilikleri takip etmek zorundayız. İş dünyasının gereği de bu. Bir taraftan piyasadaki rekabetçi koşullara ayak uydurmak diğer taraftan da bu tarzdaki bilgilerimizi artırarak, rekabette önümüzü açacak formülleri izlenebilirliği, çağın gereğine ve kanun ve yönetmeliğe göre tüm tedbirlerin almalarının yolunu da bulmak zorundayız. Farkındalık artırmak görevimiz Bu anlamda da çalışmalar devam edecek. Katılımcı sayımız günden güne artacağına inanıyorum. Bu farkındalığı artırmak hepimizin görevleri arasındadır. Bu duygu ve düşüncelerle, Bartın’da yeni bir çığır açacak, ülke ekonomisine değer katacak, Türkiye’nin büyüme hızına yetişecek, yeni firmalar bu bilgilerle daha da güç katacağına inanıyorum" dedi.
“BÜYÜK İMKANLARINIZ VAR”
Proje Eğitmeni Erol Tatlı ise "Bu eğitimlerde asıl amacımız ve hedefimiz benzer sektörde çalışan insanları bir araya getirerek hem iş birliği zemininde hem de gelişmeye yönelik yenilenmeye yönelik bir ortam yaratmaktı. Tabi her yıl hatta her hafta yüzlerce hatta binlerce şirket kuruluyor. Ama sadece kendi yenileyebilen ve inovasyona ve modern yönetim anlayışına sahip firmalar kalıcı ve sürdürülebilir bir anlayışla devam edebiliyorlar. Bunu sağlamanın da tek yöntemi ve tek şekli kendini yenilemek ve eğitim. Bunlarda eğitimle mümkün oluyor. Yaklaşık bir aydır Bartın, Karabük ve Safranbolu bölgesindeyiz. Bölgenin çok büyük imkanları ve çok büyük fırsatları var. Bunlar doğru işbirliği ve doğru yönetim şekliyle çok iyi yerlere geleceğine inanıyoruz. Bu konuda da çok umutluyuz" diye konuştu.
Kaynak: iha