Karesi Belediyesi Kent Konseyi üyeleri ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ailesi ile birlikte Dünya Ebru günü öncesi Ali Şuuri meydanındaki ağacın dallarına yüzlerce nazar boncuğu takarak ebru gününü başlattı. Onlarca Ebru sanatçısı, usta öğretici Neliman Şentuna Özkarasu’nun öncülüğünde ebru teknelerinde Türk Bayrağı yaparak iplere astı.
Ebru ustası Neliman Şentuna Özkarasu Başkan Yılmaz’a destekleri için teşekkür ederek, "Bugün dünyanın her tarafında Dünya Ebru günü Hollanda’da, Almanya’da ve Prag’da dünyanın bir çok ülkesinde kutlanmakta. Biz Türk ebru sanatçıları olarak Prag’da kutlanmasına karşı çıkıyoruz ama biz de bu etkinliğin Anadolu’da yapılmasından dolayı mutlu olduk. Karesi Belediyesi Kent Konseyi olarak Ali Şuuri Meydanında Ebru dostları burada ebru sanatını icra etmekten büyük onur duyuyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesinin Ebru sanatına verdiği destek için teşekkür ediyoruz. Atölyemiz çok güzel. Ebru bizim öz sanatımız olduğu için bizim buna daha çok önem vermemiz lazım" dedi.
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise, "Ebru sanatına destek verdiğiniz ve şehrimize bu sanatı öğrettiğiniz için biz de size teşekkür ederiz. Balmek’in 300’ün üzerinde ebru kursiyeri oldu. Biz yerel yönetimler olarak istiyoruz ki halkımız kişiliğini, kimliğini şehrine yansıtsın" dedi.
Etkinlik sonunda Karesi Belediye Başkan yardımcısı Mürsel Sabancı Özkarasu ile birlikte lale motifli ebru tablosu yapmayı öğrendi.
Kaynak: iha