Dursunbey’de tarıma büyük katkı sağlayacak kapalı devre sulama sistemi çalışmaları sürüyor. 4 milyon 500 bin TL’ye mal olan proje bittiğinde 2 bin 350 dekar arazi aynı anda sulanabilecek.
Dursunbey’de geçtiğimiz ay Devlet Su İşleri tarafından başlatılan Kapalı Devre Sulama sistemi çalışmaları şehir içi güzergâhında devam ediyor. Çalışmaları yakından takip eden Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, projenin Dursunbey’de yapılacak olan sulu tarım açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Şehir içinde yapılan çalışmalar sebebi ile mağdur olan vatandaşlardan da özür dileyen Başkan Bahçavan 4 Milyon 500 Bin TL değerinde ki bu projenin çarşı içi güzergahındaki çalışmalarının da kısa süre sonra bitmesinin planlandığını belirtti.
Proje hakkında açıklama yapan Başkan Bahçavan; “Suçıktı Deresi sulama sistemi çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Tabi şehir içerisinde ki çalışmalara başladık. Şehir içerisinde vatandaşlarımızı biraz mağdur ediyoruz. İnşallah bu alt yapı da son mağduriyetimiz. Devlet Su İşlerinin geçen yıl projesi ve ihalesi yetişmiş olsaydı, geçen yıl at yapıyı yaparken bu projeyi de yapacaktık. Bilindiği gibi Panayır ve Eminbey Caddelerine bu sebeple geçici asfalt atmıştık. İnşallah yakın zamanda Eminbey Caddesini ve Panayır Caddesini atlayarak çalışmaları devam ettireceğiz. Tabi bu büyük bir proje, yaklaşık 13 kilometrelik bir boru ağı var. Bütün bahçelerimize damla sulama sistemleri döşenecek. Bilindiği gibi vahşi sulamadan dolayı toprak sürekli çoraklaşıyordu, su başında kavgalar ve cinayetler oluyordu. Şu anda 2350 dekar arazinin tamamına aynı anda 560’lık borular ve kılçıkları ile birlikte su verilebilecek. Bu çalışmalardan dolayı Devlet Su İşlerine ve Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Yaklaşık kamulaştırmalar dahil olmak üzere bu projenin toplam maliyeti dört buçuk milyon lira. Dediğim gibi kış gelmeden şehir içerisini geçip bu iki caddemizi de toparlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Vermiş olduğumuz rahatsızlıktan dolayı da bir kez daha tüm vatandaşlarımızdan özür diliyorum” dedi.
Kaynak: iha