Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin; Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri İzmir’e gezi düzenledi. Genç denizci adayları İzmir’de, bilim ve teknoloji temelli gezide doğal yaşam örnekleri de incelendi.
Coğrafya öğretmeni Aynur Çiftçi rehberliğinde gerçekleştirilen gezide öğrencilerin ilk durağı Karşıyaka Belediyesi Bilim Müzesi oldu. Bilim müzesinde bulunan deney düzenekleri, öğrenme istasyonları ve eğitmenlerin anlatımları, gençlerin bilim ve teknolojinin günlük yaşamlarındaki etkisini kavramalarının yanı sıra okulda öğrendiklerini pekiştirmelerine de yardımcı oldu.
Ziyaretin ikinci etabında, Hamza Rüstem Fotoğraf Evi’ne giden öğrenciler burada Fotoğraf makinelerinin, fotoğraf çekiminin ve çeşitli fotoğrafçılık malzemesinin yıllar içinde nasıl değişim geçirdiğini görme imkânı buldu. Müzenin hemen yanında yer alan Milli Mücadele Parkını da dolaşan öğrenciler duvarda bulunan rölyef ve büstlere hayran kaldılar, Okul müdürü Hüseyin Aday, gençlerin sorularını yanıtlayarak inkılap tarihi konusunda da bilgilerini zenginleştirmelerini sağladı.
Genç öğrencilerin bir sonraki durağı olan Özel Türk Koleji Gezegen evinde doğayı, evreni, gökcisimlerini daha yakından tanımalarını sağladı. Burada sorularıyla öğretmenlerini epeyce yoran öğrenciler, karadelikler ve planetaryum görüntülerinden etkilendiler
Gezinin son durağı ise Sasalı Doğal Yaşam Parkı oldu. Vahşi hayvanları yaşam ortamlarında gözlemleyen öğrenciler, özellikle tropikal bölge hayvanları ve yırtıcıları hayranlıkla izlediler.
Günü neşe içinde tamamlayan genç denizciler, bilgi ve deneyimlerini artırmanın mutluluğuyla okullarına döndüler.
Kaynak: iha