Balıkesir genelinde 2017 yılına ait ilk mavi bayrak Ayvalık’ın Sahikkent Mahallesi’ndeki Engürü Sitesi’ne çekildi.

Uluslararası alandaki en prestijli plaj statüsü olan Mavi Bayrak’ı 2013 yılından itibaren gururla dalgalandıran Engürü Sitesi Plajı, bu yıl da geleneği bozmayarak tüm kriterleri yerine getirip A+ ile Mavi Bayrak’ı bir kez daha almaya hak kazanması ilçe halkı tarafından da takdirle karşılandı.

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 24.05.2017 tarihli deniz suyu analizlerinin Ayvalık’tan alınan deniz suyu numunelerinin temiz çıkması hem mavi bayraklı plajları, hem turizm gelirlerinden beklentisi olan ilçe esnafını hem de tatilini Ayvalık da geçirmeyi planlayan vatandaşları yakından ilgilendirdiği bildirildi.

Mavi Bayraklı plajların olmazsa olmaz kriterlerden biri olan deniz suyu analiz sonuçlarının geçtiğimiz sezonda olduğu gibi bu yıl da ‘İyi’ derecede çıkması hem Engürü Sitesi sakinlerini hem de plajı sıklıkla kullanan vatandaşları ziyadesiyle memnun etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Engürü Sitesi Başkanı Gürsel Uslu, “İlçemizin en büyük sorunlarından biri olan arıtma sorunun çözümünde BASKİ’nin büyük gayretleri ile Derin Deşarj sisteminin yenilenerek tekrar devreye alınmasıyla deniz suyu kalitesi ve iyileştirilmesinde önemli bir adım atılmış oldu” dedi.

Uslu,BASKİ den temennimiz ve doğru olduğuna inandığımız; Badavut’ta kapasitesinin altında çalışan arıtma tesisi ile buradaki kapasitesinin üzerinde yük verilen arıtma tesisinin entegre edilerek çalıştırılmasının sağlanmasıdır. Konularımızın çözümünde bu güne kadar yakınlığını esirgemeyen BASKİ’den dileğimiz, eski İlçe Belediyemizin yapmış olduğu hatadan dolayı evlere 20 metre yakınlıkta bulunan bu paket Arıtma Tesisinin en kısa zamanda yerleşim yerleri ile yatırıma uygun diğer turistik alanlardan en az 500 metre uzaklıkta bir konuma taşınmasını sağlanmasıdır"dedi.

Törene katılan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı da Engürü Sitesi Başkanı Uslu’nun ifade ettiği bölgedeki arıtma tesisinin yer seçiminin yanlış olduğunu kaydederek, BASKİ’nin bu duruma bir çözüm getirebileceğine inandığını söyledi.
Kaynak: iha