Balıkçı barınakları 2006 yılında bitirilecek

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Başkan Yardımcısı İrfan Gül, Kilimli, Filyos ve Alaplı balıkçı barınaklarının 2006 yılında bitirileceğini belirtti.

Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) Genel Müdürü Metin Tahan ile görüşen ZTSO Başkan Yardımcısı İrfan Gül, Zonguldak'taki balıkçı barınaklarının 2006 yılı sonuna kadar bitirilmesi için çalışıldığını kaydetti.

İrfan Gül, Metin Tahan'ın balıkçı barınaklarının bitirilmesi için büyük çabaları olduğunu, bu çabalar sonucunda 3 balıkçı barınağına yüksek miktarda ödenek tahsisi yapıldığını söyleyerek, Kilimli ve Filyos beldeleri ile Alaplı İlçesi balıkçı barınaklarının 2006 yılında bitirilmesi için imkanların zorlandığını kaydetti.

Zonguldak Bayındırlık ve İskan eski İl Müdürü Metin Tahan'ın DLH Genel Müdür Vekili görevine getirilmesinin Zonguldak için bir şans olduğunu kaydeden İrfan Gül, "Balıkçı barınaklarının yapımına 2004 yılında başlandı. O tarihten bu yana ilk kez bu denli büyük ödenek deneme bonusu tahsis edildi. İnşaatların mevcut durumu bölgemizdeki balıkçılık sektörünün atıl durumda kalmasına neden oluyor, ayrıca görüntü kirliliği meydana geliyor. Tahan ile yaptığım görüşmede, bizlere müjdeler verdi. Bu haber Zonguldak'ta balıkçılığın geliştirilmesi alt yapı hizmetlerinin tamamlanması için önemlidir" diye konuştu.


İHA

Editör: TE Bilişim