ZIPKINLA 2 METRE BOYUNDA KILIÇBALIĞI YAKALANDI

Ege Denizi Saros Körfezi’nde avlanan İzmitli balıkçılar, 2 metre boyunda ve 4 kişinin ancak kaldırabildiği kılıçbalığı yakaladı.

Zıpkınla avlanan dev kılıçbalığını, kilosu 25 milyon liradan satışa çıkartan balıkçı Hamdi Bineklioğlu, yıllar önce Karadeniz ve Marmara’da çok bulunan kılıçbalığının artık Karadeniz’de görülmediğini, suyu temiz olan Ege ve Akdeniz gibi sulara geçtiğini dile getirdi. Zıpkınla yakaladıkları 60 kiloluk kılıçbalığını tezgahında bir Marsbahis süre sergileyen Bineklioğlu, meraklı vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. kılıçbalığının derin ve temiz sularda yaşadığını anlatan Bineklioğlu, uzun zamandır kılıçbalığının bu sularda görülmediğini belirtti.

Kılıç balıklarının baharda su yüzeyine çıkarak insan gibi uyuduğunu dile getiren Bineklioğlu, su yüzeyinde bulunduğundan dolayı balığın zıpkınla avlandığını belirtti. Yıllar önce kılıçbalığının Karadeniz’de bolca bulunduğunu aktaran Bineklioğlu, oluşan kirlilikten dolayı balıkların daha temiz olan Akdeniz ve Ege denizlerine geçtiğini belirtti. Bineklioğlu, beyaz etli kılıçbalığının tadının diğer balıklara göre daha güzel olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Fikri Kaya-CHA

Editör: TE Bilişim