Vatandaşların sorunlarının dinlenmesi kapsamında ziyaretlerini sürdüren Vali Kızılcık, Trabzon’un Faroz Mahallesi’nde bir kahvehanede oturup halkla birlikte çay içti. Denizer Balıkçılık sahibi Recep Denizer ve mahalle sakinlerinin sorunları dinleyen Kızılcık, balığın pazarlanması yönünde bilimsel düşünerek hareket edilmesini gerektiğini söyledi.

Faroz isminin Trabzon'la bütünleşmiş olduğunu söyleyen Kızılcık, “Burada sizlerle olmaktan son derece mutluyum. Yıllar öncesinde buranın ismini Trabzonspor ile birlikte duymuştum. Takımınıza vermiş olduğunuz destek beni çok etkilemişti. Birlikte olmayı, beraber hareket etmeyi yaşamayı en iyi yapan mahallelerimizden birisiniz sizleri tebrik ediyorum" dedi.

Balıkçıların sorunlarını da dinleyen Vali Kızılcık, balıkçılığın Türkiye ve Trabzon için çok önemli bir sektör olduğunu belirterek, “Balıkçıların bu yıl sezona çok iyi girdiklerini balığın özellikle Palamut balığının şu günlerde çok çıktı. Pazarlama konusunda daha bilimsel düşünerek ihracata yönlenilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Mahallede etrafını saran çocuklara da kitap veren Vali Kızılcık onlara çok kitap okumalarını tavsiye etti.
Editör: TE Bilişim