45 tekne destek almak için başvuruda bulundu

29 Eylül'de başlayan kıyı balıkçı teknelerini destekleme uygulaması sona erdi. Toplam 45 tekne sahibi Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne müracaat etti.

Kıyı balıkçı teknelerini destekleme uygulaması sona erdi. Bugüne kadar desteklemelerden faydalanmak için 45 tekne sahibi Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne müracaat etti.

Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dilek Işıktaş, “29 Eylül 2017 tarihinde başlayan geleneksel kıyı balıkçı tekneleri destekleme uygulaması 3 Kasım 2017 tarihinde sona erdi. Bugüne kadar desteklemelerden faydalanmak için 45 tekne sahibi müdürlüğümüze müracaat etti” dedi.

10 metreden küçük tekneler faydalandı

Işıktaş, uygulamadaki amacın deniz ve iç sularda geleneksel kıyı balıkçılığı verilerinin güncellenerek kayıt altına alınması ve sürdürülebilir yönetimin sağlanması olduğunu söyledi.

Işıktaş, uygulamadan su ürünleri bilgi sistemine kayıtlı, 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle su ürünleri ruhsat tezkeresine sahip, denizlerde ve iç sulardaki 10 metreden küçük balıkçı teknelerinin faydalandığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim