TUZLA BALIK AVI SEZONUNA HAZIR

Törende konuşan Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, balıkçılıkla geçimini sağlayan çok sayıda ailenin bulunduğu Tuzla'da balıkçılığın bir değer olduğunu belirterek, ilçeye yeniden balıkçı kimliğini kazandırmak istediklerini söyledi. 
     
Demirci, Tuzla'ya, İstanbul ve çevresine hitap edecek bir balık hali kazandıracaklarını belirtti. Kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Tuzla Gölü'nün kurtarılması için çabalarının sürdüğünü de kaydeden Demirci, ''Gölü kuş cenneti haline getireceğiz ve gölde balık üretimi yapacağız. Orası balıklı göl olacak'' dedi. 
     
Sakız Adası ile ilgili çalışmalarının da bulunduğunu ifade eden Demirci, ''Mezbelelik haldeki ada, her türlü kötü şeyin yapıldığı bir yerdi. Son bir yıllık çaba neticesinde buranın tahsisini Maliye Bakanlığı'ndan Tuzla Belediyesi'ne çıkardık. 3-4 haftadır buranın temizliğiyle uğraşıyoruz. Neredeyse 20 yılın pisliğini temizledik'' diye konuştu.
     
Sakız Adası'nın daha önce tahsis edildiği İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'nün, buranın kendilerine Dinamobet tahsisiyle ilgili dava açtığını hatırlatan Demirci, adanın göl projesine katılacağını ve İstanbul'un en güzel sayfiye yerlerinden birini oluşturacaklarını söyledi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim